ΦΗΜΗ: Το Switch Pro θα έχει νέο 4K Chip με NVIDIA DLSS και καλύτερο CPU 

Προβλέπεται πως θα κοστίζει μέχρι και $399

ΦΗΜΗ: Το Switch Pro θα έχει νέο 4K Chip με NVIDIA DLSS και καλύτερο CPU

Οι φήμες, οι εικασίες και τα ρεπορτάζ σχετικά με το Nintendo Switch Pro μας απασχολούν τουλάχιστον ένα χρόνο, αλλά τον τελευταίο καιρό έχουν πραγματικά φουντώσει. Συγκεκριμένα, πρόσφατα σας ενημερώσαμε σχετικά με το ρεπορτάζ του Bloomberg, το οποίο ανέφερε πως η Nintendo έχει κάνει μαζική παραγγελία OLED οθονών από τη Samsung και ετοιμάζεται για το ντεμπούτο ενός αναβαθμισμένου Switch μοντέλου αργότερα μέσα στο έτος.

Τώρα, το δημοσιογραφικό μέσο έρχεται να ρίξει ξανά λάδι στη φωτιά, με νέες πληροφορίες για τις τεχνικές αναβαθμίσεις του λεγόμενου ‘Switch Pro’. Αναλυτικότερα, αναφέρεται πως το νέο μοντέλο θα έρχεται με δυνατότερο chip της Nvidia για καλύτερα γραφικά και περισσότερη επεξεργαστική ισχύ, το οποίο μάλιστα θα ενσωματώνει την εντυπωσιακή Deep Learning Super Sampling (DLSS) τεχνολογία της Nvidia.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για μια rendering τεχνική που χρησιμοποιεί έναν προηγμένο machine learning αλγορίθμο για να προσφέρει υψηλότερης ποιότητας εικόνα με μικρότερο υπολογιστικό κόστος. Το αποτέλεσμα είναι πολύ υψηλότερες αναλύσεις, με πολύ καλύτερο framerate. Αυτό θα επιτρέπει στο νέο Switch να παράγει ένα αξιοπρεπέστερο αποτέλεσμα στις σύγχρονες 4K τηλεοράσεις. Βέβαια, αυτή η τεχνολογία χρειάζεται μετατροπές του κώδικα των παιχνιδιών και έτσι θα αφορά κυρίως τις νέες κυκλοφορίες ή παιχνίδια που ίσως να λάβουν updates. Παράλληλα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως το νέο chipset θα έχει και καλύτερο CPU, ενώ θα συνοδεύεται από περισσότερη RAM.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα περσινό βίντεο που οι εμπειρογνώμονες του Digital Foundry ανέλυαν πως ενδεχομένως θα επηρέαζε η ενσωμάτωση του DLSS ένα νέο αναβαθμισμένο Nintendo Switch.

Περνώντας τώρα στην κυκλοφορία, για άλλη μια φορά επισημαίνεται πως το αναβαθμισμένο μοντέλο θα καταφθάσει στο δεύτερο μισό του 2021. Αυτό ίσως υποδεικνύεται και από το πιο άδειο line-up της Nintendo, η οποία ενδεχομένως περιμένει την αποκάλυψη της νέας κονσόλας για να κάνει μαζικά τις ανακοινώσεις της.

Διάφοροι αναλυτές που μίλησαν στο μέσο επισήμαναν πως η τιμή μάλλον θα ξεκινά από τα $349.99, αλλά ενδέχεται να φτάσει μέχρι και τα $399.99.

Για την ώρα η Nintendo δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, ούτε έχει διαψεύσει τα ρεπορτάζ και τις φήμες.

8 comment(s)

End of content

No more pages to load