Έρχεται οριστικό τέλος για τα ψηφιακά καταστήματα των PS3, PSP και PS Vita;

Δε θα μπορούν να αγοραστούν πλέον ψηφιακά παιχνίδια
23 Μαρτίου 2021 11:34
Έρχεται οριστικό τέλος για τα ψηφιακά καταστήματα των PS3, PSP και PS Vita;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TheGamer, η Sony ετοιμάζεται να κλείσει μόνιμα τα ψηφιακά καταστήματα των PlayStation 3, PlayStation Portable και PlayStation Vita αυτό το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, η έμπιστη πηγή που επικαλείται το μέσο, επισημαίνει πως στις 2 Ιουλίου θα σταματήσει η λειτουργία των ψηφιακών καταστημάτων των PS3 και PSP, ενώ τον επόμενο μήνα, στις 27 Αυγούστου, θα κλείσει οριστικά και το ψηφιακό κατάστημα του PS Vita. Αυτό σημαίνει πως δε θα μπορείτε να αγοράσετε πλέον νέα παιχνίδια μέσα από το μενού των κονσολών σας. Βέβαια, εκτός εξαιρετικού απροόπτου δε θα αλλάξει κάτι όσον αφορά τη δυνατότητα να κατεβάσετε ξανά τα παιχνίδια που έχετε αγοράσει ήδη.

Πάντως, σε περίπτωση που σκοπεύατε να κάνετε κάποια αγορά σύντομα, για παράδειγμα για κάποιο παιχνίδι που δε μπορείτε να βρείτε πλέον σε retail μορφή, σας προτείνουμε να το κάνετε πριν το καλοκαίρι.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, αφού τα παιχνίδια των PS3, PS Vita και PSP αφαιρέθηκαν από τις desktop και mobile εκδόσεις του PlayStation Store, μετά τον επανασχεδιασμό του τον προηγούμενο Οκτώβριο. Μέχρι το καλοκαίρι, τα ψηφιακά καταστήματα των PSP και PS3 θα έχουν κλείσει πλέον 16 και 15 χρόνια λειτουργίας αντίστοιχα, ενώ το PS Vita προσεγγίζει τα 10 χρόνια.

Η επίσημη ανακοίνωση από την ίδια τη Sony αναμένεται να ακολουθήσει σύντομα.