Σκάνδαλο στο FIFA 21 εμπλέκει υπαλλήλους της EA και χιλιάδες ευρώ

Η εταιρία παίρνει θέση για το ‘EAGate’
12 Μαρτίου 2021 16:17
Σκάνδαλο στο FIFA 21 εμπλέκει υπαλλήλους της EA και χιλιάδες ευρώ

Ένα μεγάλης κλίμακας σκάνδαλο σχετικό με το gaming ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας και αφορά τη γνωστή σειρά ποδοσφαιρικών τίτλων της EA, FIFA. Με hashtag στα social media #EAGate, το σκάνδαλο εμπλέκει πιθανότατα υπαλλήλους της εταιρίας που πουλούσαν απευθείας κάρτες του Ultimate Team στους παίκτες για υπέρογκα ποσά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Eurogamer από ισχυρισμούς στο Twitter, στην επιφάνεια ήρθαν προσωπικές συζητήσεις -πιθανότατα- με υπαλλήλους της εταιρίας που ζητούσαν τεράστια ποσά για κάρτες. Αναλυτικότερα, σε μια περίπτωση ένας πουλούσε τρεις Prime Icon Moment και δύο Team of the Year κάρτες για €1,000. Ένας άλλος πουλούσε πέντε κάρτες για το τεράστιο ποσό των €1,700.

Σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με υπερσπάνιες κάρτες που δεν μπορούν να αγοραστούν από τους παίκτες, αλλά κανονικά γίνεται να αποκτηθούν μόνο μέσα από random loot boxes, αν κάποιος σταθεί τυχερός.

Οι πωλητές των καρτών ισχυρίζονται πως έχουν κάποιο φίλο εντός της EA που μπορεί να παραδώσει τις κάρτες και το μόνο που χρειάζεται είναι το PSN ID του αγοραστή για να τις προσθέσει στο σωστό account. Μάλιστα, υπάρχουν και αποδείξεις στο δημοσίευμα του μέσου που δείχνουν ότι μια τέτοια συναλλαγή πέτυχε.

Το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις που η EA τοποθετήθηκε επίσημα επί του θέματος, ανακοινώνοντας πως έχει ξεκινήσει εξονυχιστική έρευνα.

Tags: