Microsoft-Bethesda: "Πράσινο φως" και από την Ευρώπη για την ‘εξαγορά-μαμούθ’

Εγκρίθηκε η συμφωνία των $7.5 δις
08 Μαρτίου 2021 16:06
Microsoft-Bethesda: "Πράσινο φως" και από την Ευρώπη για την ‘εξαγορά-μαμούθ’

Όπως μεταφέρει το Eurogamer, οι αρμόδιες αρχές της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν το πράσινο φως για την εξαγορά της ZeniMax (μητρική της Bethesda) από την Microsoft. Πρόκειται για μια τεράστια συμφωνία με συνολικό κόστος 7.5 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το προηγούμενο έτος.

Όπως συμβαίνει με κάθε εξαγορά τέτοιας κλίμακας, η έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση. Πλέον που η συμφωνία εγκρίθηκε από τους απαραίτητους φορείς, η εξαγορά μπορεί να ολοκληρωθεί.

Ξεκινώντας τις απαραίτητες διαδικασίες, τον προηγούμενο μήνα η Microsoft ίδρυσε μια θυγατρική ονόματι Vault. Η εν λόγω θυγατρική θα συγχωνευτεί με τη ZeniMax και έτσι θα ολοκληρωθεί η εξαγορά. Προφανώς το όνομα που επέλεξε η Microsoft δεν είναι τυχαίο για μια κατά τα άλλα τυπική γραφειοκρατική διαδικασία, αφού αποτιεί φόρο τιμής στη σειρά Fallout της Bethesda.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, το Xbox θα έχει στο δυναμικό του συνολικά 23 ομάδες ανάπτυξης. Πέρα από τη Bethesda Softworks των Elder Scrolls και Fallout, η ZeniMax είχε στην κατοχή της την ιστορική ομάδα id Software των DOOM, την Tango Gameworks του θρύλου Shinji Mikami και άλλα ταλαντούχα στούντιο όπως η Arkane και η Machine Games.