Το Marvel's Avengers θα αυξήσει το grind για levels και η κοινότητα αντιδρά

Έρχονται αλλαγές και στα cosmetics
06 Μαρτίου 2021 10:03
Το Marvel's Avengers θα αυξήσει το grind για levels και η κοινότητα αντιδρά

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Marvel's Avengers, η ομάδα ανάπτυξης Crystal Dynamics ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κάνει δυσκολότερο το leveling με την επόμενη ενημέρωση του παιχνιδιού.

Συγκεκριμένα, το επερχόμενο update που θα φέρει στον τίτλο τον playable χαρακτήρα Hawkeye και τις Xbox Series X|S και PS5 αναβαθμίσεις, θα αλλάξει και τον τρόπο που λειτουργεί το XP και τα cosmetics. Σε αντίθεση με το τωρινό leveling σύστημα που μπορεί να παρομοιαστεί με μια ‘ευθεία γραμμή’, η Crystal Dynamics θα εφαρμόσει μια ‘καμπύλη’. Αυτό σημαίνει πως οι παίκτες θα χρειάζονται περισσότερο XP για να κάνουν level-up από το level 25 και έπειτα, ενώ ο αριθμός θα αυξάνεται διαρκώς όσο πλησιάζει κάποιος το level cap (50).

Η ομάδα σημειώνει πως η ταχύτητα με την οποία προσφέρει αυτή τη στιγμή το παιχνίδι skill points μπορεί να είναι υπερβολική και να μπερδεύει τους νέους παίκτες. Στόχος ήτα να κάνει την επένδυση σε κάθε skill να έχει περισσότερη βαρύτητα. Βέβαια, στην ίδια επίσημη ανάρτηση, το στούντιο παραδέχεται κατά κάποιον τρόπο πως το grind που έρχεται θα είναι αρκετά χρονοβόρο και σημειώνει πως αν ο χαρακτήρας σας δεν είναι ακόμη level 50 και θέλετε να επιταχύνατε τη διαδικασία, καλό θα ήταν να αφιερώσετε το χρόνο για να το κάνετε πριν τις 18 Μαρτίου.

Φυσικά οι αλλαγές αυτές ξεσήκωναν αντιδράσεις από την σκληροπυρηνική κοινότητα που εξακολουθεί να ασχολείται με τον τίτλο, όπως μπορείτε να δείτε με μια ματιά στο ειδικό subreddit του παιχνιδιού. Οι περισσότεροι παίκτες σημειώνουν πως το πραγματικό πρόβλημα ήταν το loot και όχι το leveling, επισημαίνοντας πως η Crystal Dynamics δεν επικοινωνεί αποτελεσματικά με την κοινότητα. Άλλοι ερμήνευσαν την κίνηση αυτή ως μια απεγνωσμένη προσπάθεια από τη Square Enix, για να διατηρήσει για περισσότερο στην live-υπηρεσία τους λίγους παίκτες που ασχολούνται ακόμη συστηματικά.