Νέες φήμες για το Switch Pro – Μεγαλύτερη οθόνη, σε παραγωγή το καλοκαίρι

Εντείνεται ξανά η φημολογία
04 Μαρτίου 2021 11:51
Νέες φήμες για το Switch Pro – Μεγαλύτερη οθόνη, σε παραγωγή το καλοκαίρι

Σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ του Bloomberg, η Nintendo σκοπεύει να αποκαλύψει μια ολοκαίνουργια έκδοση του Switch μέσα στο 2021. Για άλλη μια φορά φουντώνουν, λοιπόν, οι φήμες και οι εικασίες για το Switch Pro, το οποίο με βάση το δημοσίευμα του μέσου θα είναι εξοπλισμένο με μεγαλύτερη OLED οθόνη, την οποία θα κατασκευάζει η Samsung.

Αναλυτικότερα, το panel θα είναι και πάλι 720p ανάλυσης, αλλά αυτή τη φορά το μέγεθος θα αυξηθεί στις 7 ίντσες. Αυτό σημαίνει πως η φημολογούμενη κονσόλα θα έχει μεγαλύτερη οθόνη και από το τωρινό βασικό μοντέλο που είναι εξοπλισμένο με πάνελ 6.2 ιντσών και από το Switch Lite που φέρει οθόνη 5.5 ιντσών. Αναφέρεται πως η Samsung θα ξεκινήσει πιθανότατα την μαζική παραγωγή τον Ιούνιο, με αρχικό στόχο την παραγωγή περίπου ενός εκατομμυρίου οθονών το μήνα.  Η αποστολή στα κέντρα συνομολόγησης θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως η Nintendo θέλει να συνεχίσει να προσφέρει ένα lineup που θα πουλά καλά απέναντι στις προτάσεις του Xbox και του PlayStation και να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη έλλειψη chips που αντιμετωπίζουν οι άλλες κονσόλες νέας γενιάς.

Σημειώνεται, μάλιστα, πως όταν θα συνδέεται με τηλεόραση, το νέο μοντέλο θα είναι ικανό να παράγει 4K γραφικά, για να συνοδεύει καλύτερα τις σύγχρονες τηλεοράσεις. Συγχρόνως, η OLED οθόνη θα προσφέρει μεγαλύτερη αντίθεση, καλύτερη μπαταρία και ενδεχομένως γρηγορότερο response-time σε σχέση με το τωρινό LCD panel.

Για την ιστορία, ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, είχε δηλώσει πέρυσι τον Φεβρουάριο πως η εταιρία δε σχεδιάζει να ανακοινώσει σύντομα κάποιο νέο Switch. Ένα χρόνο μετά, το ‘σύντομα’ αυτό μάλλον φτάνει στο τέλος του.