Το Dragon Age 4 θα ήταν live-υπηρεσία, αλλά η EA επέτρεψε τελικά να γίνει single-player RPG

Αλλαγή κατεύθυνσης για το project
26 Φεβρουαρίου 2021 19:26
Το Dragon Age 4 θα ήταν live-υπηρεσία, αλλά η EA επέτρεψε τελικά να γίνει single-player RPG

Χαρμόσυνα νέα για τους λάτρεις της BioWare επιφύλασσε ο δημοσιογράφος Jason Schreier του Bloomberg. Σύμφωνα με το νέο του ρεπορτάζ, το ιστορικό RPG στούντιο έχει πλέον το ελεύθερο να μετατρέψει το επόμενο Dragon Age (το οποίο αναφέρεται συχνά και ως Dragon Age 4) σε αυστηρά single-player εμπειρία, όπως το είχε οραματιστεί αρχικά.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ του Jason επισημαίνει πως το Dragon Age 4 σχεδιαζόταν με έντονα multiplayer στοιχεία στο επίκεντρό του. Η ανάπτυξη του project ξεκίνησε αρχικά το 2015, αλλά έγινε reboot το 2017 από την EA, οδηγώντας στη φυγή πολλών σημαντικών στελεχών της ομάδας, αφού η publishing εταιρία ήθελε να δοθεί έμφαση στο μακροπρόθεσμο monetisation. Μάλιστα, κοροϊδευτικά κάποιοι υπάλληλοι της BioWare μιλούσαν εσωτερικά για το παιχνίδι ως το ‘Anthem με δράκους’, όντας δυσαρεστημένοι από την κατεύθυνση που επέβαλε η EA. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποχώρησε ο δημιουργός της σειράς, Mike Laidlaw.

Πλέον, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα πλάνα της EA άλλαξαν ξανά. Η εταιρία έδωσε το πράσινο φως στην BioWare να αφαιρέσει τα multiplayer στοιχεία και να μετατρέψει το παιχνίδι σε μια single-play εμπειρία. Αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες.

Οι λόγοι είναι δύο. Αρχικά η απογοητευτική ανταπόκριση του κοινού και των κριτικών στο Anthem έπαιξε σημαντικό ρόλο. Μάλιστα, η EA ακύρωσε μέχρι και τις προσπάθειες επιστροφής του project μέσα από το ριζικά ανανεωμένο ‘Anthem NEXT’. Ο δεύτερος λόγος είναι η τεράστια επιτυχία που γνώρισε το Star Wars Jedi: Fallen Order της Respawn Entertainment. Το αμιγώς single-player παιχνίδι των δημιουργών του Titanfall τα πήγε εξαιρετικά στα reviews, ενώ κατάφερε να πουλήσει πάνω από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα, πείθοντας την EA για τη βιωσιμότητα των single-player τίτλων.

Για την ιστορία, η BioWare εργάζεται συγχρόνως και σε ένα ολοκαίνουργιο Mass Effect παιχνίδι, για το οποίο μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ελάχιστα.