Η Riot Games τα βάζει με τους AFK παίκτες στο νέο update του Valorant

Με διάφορες ποινές και κυρώσεις
16 Φεβρουαρίου 2021 09:12
Η Riot Games τα βάζει με τους AFK παίκτες στο νέο update του Valorant

Συνεχίζοντας την προσπάθειά της να βελτιώσει και να εμπλουτίσει περεταίρω την εμπειρία των παικτών στο Valorant, η Riot Games έρχεται τώρα να αντιμετωπίσει δύο σημαντικά θέματα που ταλαιπωρούν την κοινότητα. Συγκεκριμένα, με το patch 2.04 η ομάδα θα εφαρμόσει νέες κυρώσεις για τους παίκτες που μένουν AFK στους αγώνες, χαλώντας το παιχνίδι για τους υπόλοιπους, καθώς και για όσους χρησιμοποιούν προσβλητική γλώσσα στο text chat.

Συγκεκριμένα, οι ποινές θα είναι προοδευτικές που σημαίνει ότι όσο συχνότερα ο ίδιος παίκτης προσβάλει τους κανόνες, τόσο αυστηρότερα θα τιμωρείται. Σε πρώτο στάδιο θα αντικρίζει προειδοποιητικό μήνυμα, στη συνέχεια δε θα λαμβάνει XP για τους αγώνες που μένει AFK, έπειτα δε θα μπορεί να κάνει matchmaking για ένα χρονικό διάστημα, θα μειώνεται το ranked rating του ή σε ακραία περίπτωση μπορεί να οδηγηθεί μέχρι και σε προσωρινό ban.

Τονίζεται επίσης ότι το λογισμικό ανίχνευσης προσβλητικής γλώσσας της Riot έχει ενημερωθεί και καλύπτει πλέον 11 διαφορετικές γλώσσες. Αντίστοιχες ποινές και κυρώσεις θα υπάρχουν και για όσους προσβάλουν τους άλλους παίκτες μέσω του chat του παιχνιδιού.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ανακοίνωση, πατώντας εδώ.