Ενδεχόμενο μαζικής αγωγής για το DualSense του PS5

Προβλήματα με το χειριστήριο της next-gen κονσόλας
12 Φεβρουαρίου 2021 14:22
Ενδεχόμενο μαζικής αγωγής για το DualSense του PS5

Τον τελευταίο καιρό τα προβλήματα με το drifting των χειριστηρίων ταλαιπωρούν όλους τους κατασκευαστές. Το πρόβλημα είναι πολύ συχνό στο Nintendo Switch και μετά από 25,000 αναφορές από ευρωπαίους πολίτες, το ερευνά πλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κάτι αντίστοιχο περνά και η Microsoft για τη σειρά των Elite χειριστηρίων της και τώρα στα δικαστήρια θα βρεθεί μάλλον και η Sony.

Όπως φαίνεται το DualSense αντιμετωπίζει το ίδιο σοβαρό πρόβλημα, με πολλαπλές αναφορές χρηστών για χαλασμένα χειριστήρια. Τι είναι όμως το ‘drifting’; Πρακτικά το χειριστήριο ανιχνεύει μόνο του κίνηση του joystick προς μία κάποια κατεύθυνση, χωρίς ο χρήστης να κάνει τίποτα. Αυτό σημαίνει πως το controller πρακτικά αχρηστεύεται, αφού είναι κολλημένο μόνιμα προς μια κατεύθυνση και ο παίκτης δε μπορεί να ελέγξει σωστά τον χαρακτήρα ή την κάμερα.

Τώρα, λοιπόν, το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSK&D) ερευνά το ενδεχόμενο για μια μαζική αγωγή απέναντι στη Sony, με αιτία το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πρόκειται για το ίδιο γραφείο που έχει αναλάβει και την αντίστοιχη αγωγή απέναντι στη Nintendo για το drift των Joy-Con του Nintendo Switch, ζητώντας τώρα από όσους κατόχους PS5 επηρεάζονται από το πρόβλημα να επικοινωνήσουν μαζί του.

Πέρα από τις μεμονωμένες αναφορές δε μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο διαδομένο είναι πραγματικά το ζήτημα, αφού μέχρι στιγμής η Sony δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση.