Reggie Fils-Aimé: “Το Switch ήταν καθοριστικό μετά την κακή πορεία του Wii U”

Νέες δηλώσεις από το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος
01 Φεβρουαρίου 2021 10:14
Reggie Fils-Aimé: “Το Switch ήταν καθοριστικό μετά την κακή πορεία του Wii U”

Μπορεί το Nintendo Switch και τα παιχνίδια του να σπάνε πλέον το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ωστόσο η περίοδος πριν την κυκλοφορία του ήταν σίγουρα αγχωτική στα παρασκήνια της εταιρίας. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο πρώην Προέδρος της Nintendo Αμερικής, Reggie Fils-Aimé, το Switch ήταν καθοριστικό για τη Nintendo, η οποία πρακτικά βασιζόταν πλήρως στην επιτυχία του μετά την κακή πορεία του Wii U.

Μάλιστα, ο Reggie επισήμανε σε ένα πρόσφατο live stream πως η επιτυχία του Switch είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία είναι περισσότερο περήφανος, από την πολυετή του καριέρα στην εταιρία. Ακολουθεί ένα ενδιαφέρον απόσπασμα από τις δηλώσεις του.

Η Nintendo ευθύνεται για πολλές καινοτομίες σε αυτό το χώρο. Ωστόσο, νομίζω ότι αυτό που έκανε με το Switch, ειδικά μετά την κακή απόδοση του Wii U, θα είναι μια ανάμνηση που θα μου μείνει, μιας και ήμουν και εγώ μέρος.

Οι άνθρωποι το ξεχνούν, αλλά όταν το Wii U κυκλοφόρησε, η απόδοση κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του ήταν τρομερά κακή. Εννοώ ότι ήταν η χειρότερη πλατφόρμα σε πωλήσεις, νομίζω ότι ίσως το Virtual Boy να ήταν λίγο χειρότερο, αλλά το Wii U είχε ουσιαστικά κακή απόδοση στην αγορά.

Όταν, λοιπόν, ο μόνος τομέας σου σαν εταιρία είναι τα βιντεοπαιχνίδια, η επόμενη κίνησή σου πρέπει υποχρεωτικά να είναι πετυχημένη και εν τέλει το Switch συνεχίζει να είναι μια δυναμική πλατφόρμα – με εξαιρετικά καλές πωλήσεις. Η δυνατότητα της Nintendo να καταλήξει στην ιδέα, να τη φέρει στη ζωή, να τη φέρει στην αγορά, να έχει όχι μόνο εξαιρετικό first-party περιεχόμενο, αλλά και υποστήριξη με third-party και indie περιεχόμενο - είναι πράγματα για τα οποία θα είμαι πάντα υπερήφανος.

Κλείνοντας, ο Reggie επισήμανε πως το Switch ήταν καθοριστικής σημασίας για τη Nintendo, αφού η επιτυχία ή αποτυχία του θα σήμαινε πολλά για τη βιωσιμότητα της εταιρίας στο μέλλον.

Το Switch πραγματικά ήταν ένα «make or brake» προϊόν για την εταιρία και ευτυχώς ήταν επιτυχία.

Για την ιστορία, από το ντεμπούτο του το 2012 μέχρι τη στιγμή που σταμάτησε η παραγωγή του λίγα χρόνια μετά, το Wii U πούλησε μόλις 13 εκατομμύρια. Οι μέρες αυτές ευτυχώς έχουν περάσει για τη Nintendo, αφού το Switch σαρώνει στην αγορά και μέσα σε περίπου τέσσερα χρόνια έχει πουλήσει σχεδόν 70 εκατομμύρια.