Ο Itagaki των Ninja Gaiden και Dead or Alive ιδρύει νέο gaming studio

Υποδεχθείτε την "Itagaki Games"
18 Ιανουαρίου 2021 09:32
Ο Itagaki των Ninja Gaiden και Dead or Alive ιδρύει νέο gaming studio

Πριν μερικές εβδομάδες σας είχαμε ενημερώσει για τη φορά που η Microsoft είχε προσπαθήσει να αγοράσει τη Nintendo, χωρίς βέβαια να γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία. Οι πληροφορίες προέκυψαν από ένα μεγάλο αφιέρωμα του Bloomberg, για το οποίο το μέσο μίλησε και με τον Tomonobu Itagaki.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ιάπωνας σχεδιαστής που έπαιξε σημαντικό ρόλο στα πρώτα χρόνια του Xbox, δουλεύοντας σε πολλά αποκλειστικά παιχνίδια για τη Microsoft με την Team Ninja, έκανε μια σημαντική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, ο δημιουργός των Ninja Gaiden και Dead or Alive έκανε γνωστό πως ίδρυσε μια ολοκαίνουργια ομάδα ανάπτυξης, την "Itagaki Games", καθώς νιώθει ξανά την ανάγκη να δημιουργήσει ένα νέο παιχνίδι. Μάλιστα, σημειώσει πως θα ήταν τιμή του να συνεργαστεί ξανά με τη Microsoft.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ίδιο τον Itagaki μέσα από το προφίλ του στο Facebook.

Πες μας με τι ασχολείσαι τελευταία.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω ασχοληθεί με τη διδασκαλία, αλλά τώρα αισθάνομαι πως θέλω ξανά να δημιουργήσω ένα παιχνίδι και έτσι ίδρυσα μια εταιρεία ακριβώς για το σκοπό αυτό.

Αυτά είναι υπέροχα νέα! Σίγουρα πολλοί οπαδοί του Xbox περιμένουν την επόμενη δουλειά σου!

Μπορείς να υπολογίζεις σ' αυτό. Διαφορετικά δε θα είχα δεχτεί μια συνέντευξη για ένα Xbox αφιέρωμα.

Τι θα συμβεί αν η Microsoft σου πει ότι θέλει να κάνει την εταιρία σου μέρος των Xbox Game Studios;

Χαχαχα, θα ξεκινούσα και πάλι με τις ερωτήσεις που έκανα στον Seamus πριν από δύο δεκαετίες. Τότε, τον ρώτησα, είστε σίγουροι ότι θα νικήσετε το PS2; Μου είπε ναι, το Xbox ονομάζεται "Project Midway" και θα κερδίσει την υπεροχή.

Γι 'αυτό τον εμπιστεύτηκα και στην πραγματικότητα δημιούργησα αποκλειστικά παιχνίδια για περίπου 10 χρόνια. Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε, και τώρα ίδρυσα τη δική μου εταιρεία, την Itagaki Games, η οποία δεν είναι ούτε η Tecmo, ούτε η Valhalla. Ξέρω ότι η Microsoft είναι ακόμα επιθετική. Αν επικοινωνήσει μαζί μου, θα είναι τιμή για εμένα.