Η Nintendo γελούσε στα μούτρα της Microsoft για μια ώρα όταν προσπάθησαν να την εξαγοράσουν

Πρώην στελέχη του Xbox αφηγούνται την ιστορία
09 Ιανουαρίου 2021 11:26
Η Nintendo γελούσε στα μούτρα της Microsoft για μια ώρα όταν προσπάθησαν να την εξαγοράσουν

Το Xbox πλέον θεωρείται ένας από τους βασικούς πυλώνες της gaming βιομηχανίας, με τις κονσόλες του να έχουν πουλήσει πολλά εκατομμύρια, καταφέρνοντας να σταθούν δίπλα στις προτάσεις της Nintendo και του PlayStation. Αυτό δεν ήταν πάντοτε το status quo ωστόσο. Η Microsoft είναι η νεότερη στη gaming βιομηχανία και το αρχικό Xbox μπορεί να μην τα κατάφερνε ποτέ.

Με την πλατφόρμα να γιορτάζει τα είκοσι χρόνια της το 2021, το Bloomberg δημοσίευσε ένα αναλυτικό αφιέρωμα με δηλώσεις από διάφορα στελέχη, τα οποία αφηγούνται ιστορίες που δε γνωρίζαμε ποτέ. Συγκεκριμένα, ο “πατέρας” του πρώτου Xbox, Seamus Blackley, αποκάλυψε πως η ομάδα αναφερόταν στην κονσόλα ως 'Coffin Box', δηλαδή ως 'φέρετρο'. Η ομάδα πίστευε πως η κονσόλα θα αποτύγχανε παταγωδώς και θα οδηγούσε στο τέλος της καριέρας τους στη Microsoft, εξού και το περίεργο αυτό παρατσούκλι.

Μια ακόμη ιστορία που είχαμε ακούσει αφορά τη Nintendo. Συγκεκριμένα, η Microsoft είχε προσπαθήσει να αγοράσει πολλές εταιρίες πριν μπει στη βιομηχανία, όπως την Electronic Arts, την Midway Games ή την Square (πλέον Square Enix). Μεταξύ άλλων, ο πρώην CEO της Microsoft, Steve Ballmer, είχε ζητήσει από την ομάδα του Xbox να προσπαθήσει να αγοράσει τη Nintendo. Αυτό που δε γνωρίζαμε ωστόσο είναι η αντίδραση του ιαπωνικού κολοσσού. Συγκεκριμένα, ο Kevin Bachus, director of third-party relations, τόνισε ότι η Nintendo γελούσε στα μούτρα τους καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης.

Απλά τους έπιασε σπαστικό γέλιο. Φανταστείτε κάποιον να γελάει μαζί σας για μια ολόκληρη ώρα. Έτσι κύλησε κατά κάποιον τρόπο το meeting.

Από την πλευρά της Nintendo, ο chairman της Nintnedo Αμερικής, Howard Lincoln, κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός και παραχώρησε το εξής σχόλιο:

Δε μιλάμε για τις εμπιστευτικές συζητήσεις μας με άλλες εταιρίες. Εν πάση περιπτώσει, τίποτα δεν προέκυψε από αυτή τη συνάντηση.

Μπορείτε να διαβάσετε πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες παρασκηνιακές ιστορίες από το παρελθόν του Xbox στο αναλυτικό δημοσίευμα του μέσου.