Πάλευε 5 χρόνια και κατάφερε το πιο δύσκολο κόλπο στο Mario Kart (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατάφερε επιτέλους το τελευταίο "Ultra Shortcut"
16 Ιανουαρίου 2021 18:04
Πάλευε 5 χρόνια και κατάφερε το πιο δύσκολο κόλπο στο Mario Kart (ΒΙΝΤΕΟ)

Ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν gamers έχουν αποδείξει εμπράκτως την αξία της υπομονής, τερματίζοντας πανδύσκολα παιχνίδια, όπως αυτά της σειράς Souls με περιφερειακά του Guitar Hero ή καταφέρνοντας αλλά περίεργα κατορθώματα. Τώρα, στη λίστα αυτή έρχεται να προστεθεί και ένας παίκτης του Mario Kart.

Ναι, μπορεί να μοιάζει με ένα φαινομενικά αθώο παρεΐστικο παιχνίδι, αλλά το Mario Kart περιτριγυρίζεται από μια απίστευτα σκληροπυρηνική κοινότητα παικτών. Ειδικότερα, ο λόγος γίνεται για το Mario Kart του Wii, στο οποίο εδώ και χρόνια η κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει όλα τα ‘Ultra Shortcuts’. Πρόκειται για εξαιρετικά σύνθετα κόλπα, τα οποία απαιτούν χειρουργικούς χειρισμούς, timing ακριβείας και άψογη γνώση της κάθε πίστας για να επιτευχθούν. Οι παίκτες εκμεταλλεύονται μέχρι και την αόρατη γεωμετρία που ενδεχομένως έχουν ξεχάσει οι developers.

Μέχρι στιγμής, η κοινότητα πιστεύει πως τα έχει ανακαλύψει όλα. Όλα, εκτός από ένα. Το Ultra Shortcut στην Rainbow Road πίστα του Mario Kart του Wii δεν είχε επιτευχθεί από κανέναν μέχρι σήμερα. Αυτό όμως μόλις άλλαξε. Όπως μεταφέρει το Eurogamer και συγκεκριμένα ο eSports σύμβουλος, Rod Breslau, μετά από δεκάδες χιλιάδες απόπειρες εδώ και πέντε τουλάχιστον χρόνια, ο ArthuurrrP ήταν αυτός που τελικά κατάφερε να βγάλει το -ας πούμε- πιο δύσκολο κόλπο του Mario Kart.

Για καλή του τύχη, ο ArthuurrrP πέτυχε το στόχο του όσο έκανε livestream και έτσι παρακάτω μπορείτε να δείτε την απόπειρα και φυσικά την αντίδρασή του, με τον ίδιο να μην μπορεί να το πιστέψει τα πρώτα δευτερόλεπτα.

Ακολουθεί το σχετικό tweet.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα ‘Ultra Shortcuts’ του Mario Kart, τότε μπορείτε να δείτε το πολύ προσεγμένο ντοκιμαντέρ του YouTuber Summoning Salt μέσα από τον player που ακολουθεί.

Tags: