Η Techland του Dying Light 2 έχασε ένα ακόμη βασικό μέλος

Μετά από 22 χρόνια
09 Ιανουαρίου 2021 10:05
Η Techland του Dying Light 2 έχασε ένα ακόμη βασικό μέλος

To 2021 φαίνεται πως δε ξεκίνησε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Techland, η οποία έχασε έναν βετεράνο δημιουργό της μετά από 22 χρόνια. Συγκεκριμένα, η ομάδα είχε υποσχεθεί πως θα μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες για το Dying Light 2 με τη νέα χρονιά, αλλά η αποχώρηση του art director και writer, Pawel Selinger, φαίνεται πως την πρόλαβε.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το παιχνίδι έχει εξαφανιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Μετά την καθυστέρησή του τον περασμένο Ιανουάριο, η ομάδα έσπασε τη σιωπή της μόνο για να ανακοινώσει πως αποχωρεί ο writer του project. Η δεύτερη σημαντική αποχώρηση που προέκυψε τώρα ανήσυχε την κοινότητα και έτσι η Techland αναγκάστηκε να προβεί σε εξηγήσεις. Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο Game Informer, ένας αντιπρόσωπος της πολωνικής ομάδας ξεκαθάρισε τι συμβαίνει παρασκηνιακά:

Όσον αφορά τις πληροφορίες σχετικά με την αποχώρηση του Art Director της Techland, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους fans του επερχόμενου Dying Light 2, ότι η θέση του Art Director δεν απειλείται και την κατέχει ο Eric Cochonneau από το Νοέμβριο του 2019. Ο Eric φροντίζει κάθε πτυχή της επερχόμενης παραγωγής από τότε και η ομάδα βάζει τα δυνατά της υπό την ηγεσία του, για να προσφέρει στους παίκτες το καλύτερο δυνατό παιχνίδι.

Ο Paweł Selinger, ο οποίος ήταν ο Narration Designer τα τελευταία δύο χρόνια, αποφάσισε στα τέλη του 2020 να τερματίσει τη συνεργασία του με την Techland και να συνεχίσει την καριέρα του αλλού. Ο Paweł πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής ζωής του στην Techland και, μεταξύ άλλων, παίρνει τα εύσημα για την επιτυχία της σειράς Call of Juarez. Σίγουρα άφησε ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού του και στο Dying Light 2, καθώς εργαζόταν στο project από την αρχή. Τα καθήκοντά του, δηλαδή το τμήμα της αφήγησης, τα ανέλαβε ο Piotr Szymanek τον Οκτώβριο του 2020.

Το Dying Light 2 βρίσκεται υπό ανάπτυξη για τα Xbox One, PS4 και PC.