Modders διορθώνουν μόνοι τους θέματα του Cyberpunk 2077

Πλέον μπορείτε να αλλάζετε ελεύθερα κούρεμα ή να παίξετε σε 3rd Person
07 Ιανουαρίου 2021 19:24
Modders διορθώνουν μόνοι τους θέματα του Cyberpunk 2077

Σίγουρα θα έχετε ακούσει και θα έχετε διαβάσει πολλά για την κατάσταση που κυκλοφόρησε το Cyberpunk 2077. Δυστυχώς, η αρχική έκδοση του άκρως αναμενόμενου τίτλου που έφτασε στα ράφια των φυσικών και ψηφιακών καταστημάτων ταλαιπωρούνταν από πολλά προβλήματα. Πριν τα Χριστούγεννα, η CD Projekt κυκλοφόρησε μερικά hotfixes, διορθώνοντας ορισμένα κραυγαλέα θέματα, όπως το corruption των saves στην PC έκδοση. Βέβαια, η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη στις κονσόλες, σε σημείο που το PlayStation αφαίρεσε το παιχνίδι από το ψηφιακό κατάστημα των κονσολών του, χωρίς να έχει επιστρέψει ακόμη.

Όπως μεταφέρει και το Polygon, η κοινότητα για άλλη μια φορά πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Συγκεκριμένα, οι δραστήριοι modders έχουν ξεκινήσει να προσθέτουν χαρακτηριστικά και να διορθώνουν προβλήματα της PC έκδοσης. Μεταξύ άλλων, η έλλειψη μπαρμπέρηδων και κομμωτηρίων λύθηκε, μέσα από το mod Arasaka Appearance Updater. Αυτό επιτρέπει στους παίκτες να αλλάξουν την εμφάνισή τους, ακόμη και μετά τις αρχικές τους επιλογές. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που απουσιάζει από το παιχνίδι και είναι σίγουρα μια από τις δημοφιλέστερες επιθυμίες των παικτών.

Από την άλλη, το mod Better Minimap, έρχεται να εξαλείψει και το παράπονο πως ο χάρτης είναι πολύ “zoomed in”, ειδικά όταν ο παίκτης βρίσκεται εκτός αυτοκινήτου και έτσι είναι πλέον πιο εύκολο να διακρίνει κανείς που βρίσκονται τα objectives.

Επιπροσθέτως, το γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει και διάφορα Third Person mods που φέρνουν την κάμερα σε προοπτική τρίτου προσώπου, για αυτούς που αναζητούν μια εμπειρία πιο κοντά στο προηγούμενο παιχνίδι της CD Projekt. Αναμενόμενα, μιας και ο τίτλος είναι φτιαγμένος ως FPS, τα αποτελέσματα πολλές φορές είναι ξεκαρδιστικά, με το σώμα του πρωταγωνιστή να παίρνει αφύσικες μορφές, σε στιγμές που υπό άλλες συνθήκες δε θα έβλεπε κάτι παράξενο ο παίκτης. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και θα καταλάβετε.

Το Cyberpunk 2077 είναι διαθέσιμο για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το Xbox One και το PS4. Μέσα στο μήνα που διανύουμε αναμένεται να κυκλοφορήσει και το πρώτο μεγάλο update του παιχνιδιού.