To Animal Crossing: New Horizons στην κορυφή για την τελευταία εβδομάδα του 2020

Όσον αφορά τα UK Charts
04 Ιανουαρίου 2021 11:07
To Animal Crossing: New Horizons στην κορυφή για την τελευταία εβδομάδα του 2020

Το 2020 ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά του Animal Crossing: New Horizons. Σίγουρα θα έχετε ακούσει και θα έχετε διαβάσει πολλά για τα εμπορικά επιτεύγματα του τίτλου της Nintendo και τώρα η λίστα αυτή έρχεται να μεγαλώσει ξανά. Συγκεκριμένα, η αποκλειστικότητα του Switch βρέθηκε για άλλη μια φορά στην κορυφή των UK Charts, για την τελευταία εβδομάδα του 2020, αφού είδε 7% αύξηση στις πωλήσεις του.

Πρόκειται για το δεύτερο πιο επιτυχημένο παιχνίδι της χρονιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόλις μετά το FIFA 21, το οποίο είναι multiplatform κυκλοφορία. Αν λάβουμε υπόψη μόνο τα ατομικά SKUs, το Animal Crossing είναι με διαφορά πρώτο και έπειτα ακολουθεί η PS4 έκδοση του FIFA. Τα περισσότερα χρόνια, τα UK Charts κλείνουν με κάποιο FIFA, Call of Duty ή Assassin's Creed στην κορυφή ή blockbusters τίτλους όπως τα Battlefield, Fallout και Grand Theft Auto, αν διανύουμε έτος κυκλοφορίας τους. Πλέον το franchise Animal Crossing έχει γιγαντωθεί και είναι σε θέση να ‘κοντράρει’ αυτά τα μεγαθήρια.

Μάλιστα, δεν είναι το μοναδικό παιχνίδι του Switch που βλέπουμε στα charts, αφού εξαιρετικά τα πήγαν και τα Mario Kart 8: Deluxe, Minecraft (Switch), Super Mario 3D All-Stars και New Super Mario Bros U Deluxe, στις θέσεις τρία, επτά, οκτώ και δέκα αντίστοιχα.

Ακολουθεί η λίστα με τους εμπορικότερους retail τίτλους στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Ιανουαρίου.

  1. Animal Crossing: New Horizons
  2. FIFA 21
  3. Mario Kart 8: Deluxe
  4. Assassin's Creed Valhalla
  5. Just Dance 2021
  6. Call of Duty: Black Ops Cold War
  7. Minecraft (Switch)
  8. Super Mario 3D All-Stars
  9. Grand Theft Auto 5
  10. New Super Mario Bros U Deluxe