Το 2021 ξεκινά με νέο εντυπωσιακό ρεκόρ παικτών για το Steam

Σαρώνει η πλατφόρμα της Valve
04 Ιανουαρίου 2021 09:18
Το 2021 ξεκινά με νέο εντυπωσιακό ρεκόρ παικτών για το Steam

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές του προηγούμενου μήνα, το Steam είχε καταφέρει να σπάσει μετά από καιρό το ρεκόρ των ταυτόχρονα συνδεδεμένων παικτών του. Συγκεκριμένα, στις 12 Δεκεμβρίου, ήταν συνδεδεμένοι την ίδια χρονική στιγμή 24,776,635 χρήστες ταυτόχρονα.

Τώρα, το ρεκόρ αυτό έσπασε ξανά και πλέον η πλατφόρμα της Valve ξεπέρασε το αστρονομικό νούμερο των 25 εκατομμύρια ταυτόχρονα συνδεδεμένων παικτών. Αναλυτικότερα, πριν μερικές ώρες, στις 3 Ιανουαρίου, ήταν συνδεδεμένοι στο Steam την ίδια χρονική στιγμή 25,418,674 παίκτες, εκ των οποίων πάνω από 7.2 εκατομμύρια έπαιζαν κάποιο παιχνίδι. Το αξιοσημείωτο είναι πως το φράγμα των 25 εκατομμύριών ξεπεράστηκε για πρώτη φορά στις 2 Ιανουαρίου, αλλά η ανοδική πορεία της πλατφόρμας φαίνεται πως δε σταματά.

Το σερί αυτό, με το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, οφείλεται σίγουρα σε πολλούς παράγοντες που όλοι βοήθησαν ως ένα βαθμό. Αρχικά, καθώς βιώνουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αμέτρητες χώρες σε όλον τον πλανήτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουν επιβάλλει τοπικά lockdowns, ωθώντας πολλούς στο gaming. Συγχρόνως, διανύουμε και την εορταστική περίοδο, πράγμα που σημαίνει πως ολοένα και περισσότερος κόσμος είχε επιπλέον χρόνο για παιχνίδι.

Tags: