Αποχωρεί από το PlayStation ο παραγωγός των Bloodborne και Demon’s Souls Remake

Θα ιδρύσει δική του ομάδα
24 Δεκεμβρίου 2020 11:23
Αποχωρεί από το PlayStation ο παραγωγός των Bloodborne και Demon’s Souls Remake

Όπως σας ενημερώσαμε, πρόσφατα το SIE Japan Studio έχασε τον ταλαντούχο Ιάπωνα δημιουργό Keiichiro Toyama, ο οποίος ήταν creative director του πρώτου Silent Hill και δημιουργός των Siren και Gravity Rush. Τώρα, το ιαπωνικό στούντιο της Sony έχασε μια ακόμη σημαντική προσωπικότητα, αφού και ο Teruyuki Toriyama ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει με το τέλος του έτους.

Πρόκειται για τον παραγωγό του Bloodborne και του Demon’s Souls Remake, ο οποίος εργάζεται στο Sony Japan Studio εδώ και χρονιά και έχει συνεισφέρει και σε πολλά ακόμη projects. Ο δημιουργός ευχαρίστησε όλους τους παίκτες που στήριξαν την ομάδα και τη δουλειά του και ζήτησε να τον στηρίξουν και στη καινούργια προσπάθεια, αφού ετοιμάζεται να δημιουργήσει νέα IPs με την εταιρία του.

Παρακάτω ακολουθεί η σχετική δημοσίευσή του.

Για την ιστορία, οι αποχωρήσεις αυτές και άλλες επιλογές της Sony σχετικά με την αγορά της Ιαπωνίας, έκαναν πολλούς να αναρωτιούνται αν η εταιρία στοχεύει πλέον καθαρά στο κοινό της Δύσης, δημιουργώντας εικασίες και φημολογία. Ο επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan, είχε βγει δημοσίως να ξεκαθαρίσει την κατάσταση πριν μερικές εβδομάδες, δηλώνοντας πως η Ιαπωνική αγορά παραμένει πολύ σημαντική για τη Sony. Μπορείτε να διαβάσετε τις δηλώσεις του πατώντας εδώ.