Αλαλούμ με τις επιστροφές χρημάτων του Cyberpunk 2077 – Έντονα παράπονα

Microsoft και Sony δε γνώριζαν τίποτα
16 Δεκεμβρίου 2020 11:10
Αλαλούμ με τις επιστροφές χρημάτων του Cyberpunk 2077 – Έντονα παράπονα

Τα παρατράγουδα μετά την προβληματική κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 συνεχίζονται. Αναλυτικότερα, όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, η CD Projekt εξέδωσε μία δημόσια απολογία, στο πλαίσιο της οποίας ανέφερε ότι οι παίκτες που δεν είναι ικανοποιημένοι με την κατάσταση του παιχνιδιού στην τρέχουσα μορφή του, μπορούν να ζητήσουν πίσω τα χρήματά τους. Τελικά η κοινότητα διαπίστωσε πως η διαδικασία αυτή δεν είναι και τόσο εύκολη όσο την έκανε να μοιάζει η CD Projekt.

Σύμφωνα με μηνύματα που έχουνε κατακλύσει τα social media, διάφοροι καταναλωτές δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν επιτυχώς επιστροφή χρημάτων. Ακριβώς το ίδιο φαίνεται πως συμβαίνει και στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού το Eurogamer αναφέρει αντίστοιχα πως οι καταναλωτές της χώρας αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα. Για την ακρίβεια το θέμα φαίνεται πως είναι παγκόσμιας κλίμακας, αφού ένα τεράστιο θέμα με παράπονα στο Reddit -που ξεπερνά τα 1.000 σχόλια- φιλοξενεί τις εμπειρίες πολλών εκνευρισμένων παικτών.

Τελικά, η αλήθεια ήρθε στο φως μέσα από την έκτακτη συνέλευση μετόχων που πραγματοποίησε η πολωνική εταιρία. Συγκεκριμένα, ο ανώτερος αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης, Michał Nowakowski, αποκάλυψε πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τη Microsoft ή τη Sony, παρόλο που κάποιος μπορούσε εύκολα να υποθέσει κάτι τέτοιο από το μήνυμα της CD Projekt. Αντιθέτως, η εταιρία βασίστηκε στις ήδη υπάρχουσες πολιτικές επιστροφής χρημάτων των δύο εταιριών. Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε:

Η Microsoft και η Sony διαθέτουν πολιτικές επιστροφής χρημάτων για κάθε προϊόν που κυκλοφορεί ψηφιακά στις κονσόλες τους. Παρά τα διάφορα άρθρα που έχω δει και ισχυρίζονται ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που έχει συσταθεί μόνο για εμάς, δεν αληθεύει στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο. Αυτές οι πολιτικές είναι σε ισχύ εδώ και αρκετό καιρό. Δεν προσφέρεται κάτι ειδικό για τη δική μας περίπτωση.

Οποιοσδήποτε έχει αγοράσει κάποιον τίτλο στο PlayStation Network ή στο Microsoft Store μπορεί να ζητήσει επιστροφή χρημάτων. Εφόσον η αγορά έχει γίνει εντός ορισμένων ορίων που συνήθως σχετίζονται με τον χρόνο, τη χρήση και ούτω καθεξής, μπορεί να ζητήσει επιστροφή χρημάτων.

Το Cyberpunk 2077 κυκλοφορεί για τα PS4, Xbox One, PC και Google Stadia.