Επίσημο: Η EA αγοράζει την Codemasters για $1.2 δις – Ανατροπή την τελευταία στιγμή

Surprise!
14 Δεκεμβρίου 2020 09:04
Επίσημο: Η EA αγοράζει την Codemasters για $1.2 δις – Ανατροπή την τελευταία στιγμή

(ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12/14/2020 - 09:33)

Είναι πλέον επίσημο. Η EA όχι απλώς έβαλε φρένο στην Take-Two, αλλά φαίνεται πως τελικά είναι η εταιρία που θα αποκτήσει την κυριότητα της Codemasters. Όπως μεταφέρει το gamesindustry.biz, η EA συμφώνησε να αγοράσει την εταιρία έναντι $1.2 δισεκατομμυρίων. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2021 και ο Πρόεδρος της Codemasters, Gerhard Florin, δήλωσε:

Πιστεύουμε ότι αυτή η ένωση θα παρέχει ένα συναρπαστικό μέλλον για την Codemasters, επιτρέποντας στις ομάδες μας να δημιουργήσουν και να κυκλοφορήσουν μεγαλύτερα και καλύτερα παιχνίδια για ένα εξαιρετικά παθιασμένο κοινό.

Με τη σειρά του, ο CEO της EA, Andrew Wilson, πρόσθεσε:

Η βιομηχανία μας αναπτύσσεται, το racing genre αναπτύσσεται, και έτσι μαζί θα είμαστε σε θέση να ηγηθούμε στη νέα εποχή της racing ψυχαγωγίας.

(ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)

Μια πραγματικά απρόβλεπτη εξέλιξη έλαβε χώρα στην gaming βιομηχανία, αφού η Electronic Arts ήρθε από το πουθενά να μπλοκάρει την εξαγορά της Codemasters από την Take-Two. Το αξιοσημείωτο είναι πως η συμφωνία είχε ανακοινωθεί επίσημα με δελτίο Τύπου πριν μερικές εβδομάδες και έμοιαζε να έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί. Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρίες είχαν δώσει τα χέρια στο πλαίσιο ενός deal που άγγιζε σχεδόν το $1 δισεκατομμύριο (συγκεκριμένα 994 εκατομμύρια δολάρια) και το οποίο θα ολοκληρωνόταν στις αρχές του 2021.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τις πληροφορίες του Sky News, η EA μπήκε στην κούρσα της δημοπρασίας, κάνοντας τη δική της προσφορά, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από λεπτό σε λεπτό. Το ρεπορτάζ του μέσου επισημαίνει πως ορισμένοι διαχειριστές κεφαλαίων που κατέχουν μετοχές της Codemasters έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τη συμφωνία με την Take-Two, λόγω του συνδυασμού μετρητών και μετοχών για την πληρωμή τους. Αυτό ενδέχεται να έπαιξε ρόλο στις εξελίξεις.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε αν η Take-Two σκοπεύει να απαντήσει στην πρόσφορα της EA, κάνοντας τη δική της αντιπρόταση, αλλά θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη.

Η Codemasters ειδικεύεται στα racing παιχνίδια και ευθύνεται για franchises όπως τα Dirt, F1 και Grid. Το πιο πρόσφατο παιχνίδι της είναι το Dirt 5 που κυκλοφόρησε συγχρόνως με τις κονσόλες νέας γενιάς.