Αποχωρεί από το PlayStation ο δημιουργός των Silent Hill, Siren και Gravity Rush

Ο Keiichiro Toyama ιδρύει νέο στούντιο
04 Δεκεμβρίου 2020 16:40
Αποχωρεί από το PlayStation ο δημιουργός των Silent Hill, Siren και Gravity Rush

Ο ταλαντούχος Ιάπωνας δημιουργός Keiichiro Toyama, ο οποίος εργάζεται εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια στο SIE Japan Studio, αποχώρησε από το PlayStation. Πρόκειται για τον δημιουργό της σειράς Silent Hill, ο οποίος ήταν creative director του πρώτου τίτλου της σειράς της Team Silent και έκανε τη μετάβαση στη Sony το 1999, δηλαδή μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Στη συνέχεια δούλεψε στα τρία Siren παιχνίδια, ενώ πρόσφατα μας χάρισε και τα δύο Gravity Rush των PS4 και PS Vita.

Τώρα, ο Toyama ίδρυσε το Bokeh Game Studio. Στο δυναμικό της ομάδας εντάχθηκε και ο Kazunobu Sato του The Last Guardian, ο lead designer των Gravity Rush, Junya Okura, καθώς και άλλοι πρώην συνάδελφοί του.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρώτο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Bokeh Game Studio, το οποίο μάλιστα φαίνεται πως δείχνει αποσπασματικά και μερικές concept art εικόνες. Αν πράγματι πρόκειται για υλικό από το πρώτο παιχνίδι της ομάδας, τότε ενδεχομένως να έχουμε να κάνουμε με κάποιον horror τίτλο.

Το τελευταίο διάστημα είχαν κάνει το γύρο του διαδικτύου φήμες περί επιστροφής του Toyama στα Silent Hill, μέσα από ένα project που ετοίμαζε το Japan Studio της Sony. Το γεγονός πως ο δημιουργός δεν εντάσσεται πλέον στο δυναμικό του PlayStation, μάλλον σημαίνει πως και οι φήμες αυτές ενδεχομένως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.