Η Bungie πειραματίζεται με νέα projects εδώ και τρία χρόνια

Το αφεντικό της ομάδας μιλά και για το διαζύγιο με την Activision
29 Νοεμβρίου 2020 13:23
Η Bungie πειραματίζεται με νέα projects εδώ και τρία χρόνια

Όπως γνωρίζουμε ήδη, εδώ και μερικό καιρό, η Bungie εργάζεται σε ένα ολοκαίνουργιο IP, για το οποίο μάλιστα έχει λάβει και χρηματοδότηση της τάξεως των $100 εκατομμυρίων από την κινεζική NetEase.

Τώρα, μαθαίνουμε πως τα τελευταία χρόνια το στούντιο κάνει πειράματα που μπορεί να καταλήξουν όχι μόνο σε ένα, αλλά σε πολλά νέα projects. Φυσικά, συγχρόνως εμπλουτίζει το Destiny 2, το οποίο έλαβε πρόσφατα το Beyond Light expansion του. Συγκεκριμένα, ο CEO της Bungie, Pete Parsons, παραχώρησε μια συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης στο Metro. Στο πλαίσιο αυτό, αποκάλυψε πως εδώ και τρία χρόνια η εταιρία κάνει πειραματισμούς με διάφορες ιδέες. Μάλιστα, μια εσωτερική υπο-ομάδα των Jason Jones, Jonny Ebbert και Zach Russell πειραματίζεται με δικές της ιδέες, ενώ μια διαφορετική υπο-ομάδα υπό την καθοδήγηση της M.E. Chung, υπεύθυνη για τα social συστήματα του Destiny, κάνει επίσης πειραματισμούς.

Το αφεντικό της Bungie τόνισε ότι οι πειραματισμοί αυτοί εστιάζουν κυρίως στο χτίσιμο ομάδων και όχι τόσο στη δημιουργία παιχνιδιών που θα είναι έτοιμα για κυκλοφορία. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως οι δοκιμές είναι υποσχόμενες και μεγάλη προτεραιότητα για την εταιρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα λεγόμενα του Parsons, η Bungie δοκιμάζει ιδέες από το 2017. Το 2018, ωστόσο, μάθαμε για τη συμφωνία με τη NetEase και λίγο αργότερα η εταιρία κατοχύρωσε και την ονομασία ‘Matter’ για ένα παιχνίδι. Δεν είναι παράλογο να υποθέσουμε, λοιπόν, πως η μια από τις δύο εσωτερικές υπο-ομάδες καταπιάνεται τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη του Matter, ενώ η άλλη υπο-ομάδα ετοιμάζει ίσως κάποιο άλλο δικό της project και το υπόλοιπο στούντιο ασχολείται με τον εμπλουτισμό του Destiny. Αν τα projects αυτά έχουν ξεκινήσει – έστω πειραματικά- από το 2017, δεν είναι απίθανο να δούμε κάποια επίσημη αποκάλυψη στο προσεχές διάστημα.

Τέλος, ο Parsons μίλησε και για το διαζύγιο με την Activision, το οποίο τόνισε πως έγινε καθαρά για λόγους δημιουργικής ελευθερίας, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας μετά την πανδημία. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξή του, πατώντας εδώ.

 

Tags: