Το COD: Warzone τρέχει στα 120 FPS στο Xbox Series X, αλλά όχι στο PS5

Τι συμβαίνει με τον πασίγνωστο battle royale τίτλο;
14 Νοεμβρίου 2020 20:51
Το COD: Warzone τρέχει στα 120 FPS στο Xbox Series X, αλλά όχι στο PS5

Όπως μεταφέρει το Eurogamer, οι εμπειρογνώμονες του Digital Foundry ανακάλυψαν πως κάτι περίεργο συμβαίνει με το Call of Duty: Warzone στις κονσόλες επόμενης γενιάς. Συγκεκριμένα, μετά το τελευταίο patch του Modern Warfare, ο battle royale τίτλος τρέχει στα 120 FPS στην επόμενης γενιάς κονσόλα της Microsoft, Xbox Series X. Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως δεν ισχύει το ίδιο και για το PS5, το οποίο παραμένει στα 60 FPS, όπως ακριβώς και οι εκδόσεις του PS4.

Σύμφωνα με τις δοκιμές του Digital Foundry, το framerate της Xbox έκδοσης είναι ξεκλείδωτο και πλέον κυμαίνεται από 100 FPS στις πολύ απαιτητικές σκηνές μέχρι 120 FPS στις υπόλοιπες πιο ήσυχες περιπτώσεις. Ότι και αν δοκίμασε το μέσο, δεν κατάφερε να κάνει την έκδοση του PS5 να τρέξει με περισσότερα από 60 FPS.

Για την ιστορία, το Microsoft Store αναγράφει πως τόσο το Warzone όσο και το Modern Warfare υποστηρίζουν 120 FPS.

Το αξιοπερίεργο είναι πως η εν λόγω αλλαγή δε διαφημιστικέ καν στο changelog του πρόσφατου patch. Για την ώρα η ομάδα ανάπτυξης παραμένει σιωπηλή σχετικά με την αναβάθμιση του τίτλου για τις κονσόλες επόμενης γενιάς και έτσι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην PlayStation 5 έκδοση. Αν η Infinity Ward τοποθετηθεί επίσημα θα σας ενημερώσουμε.

Για την ώρα εικάζεται πως ο περιορισμός οφείλεται στο μάλλον λιγότερο ευέλικτο backwards compatibility του PS5, αφού η κονσόλα έχει πολλαπλά παιχνίδια με 120FPS, όπως για παράδειγμα το νέο κεφάλαιο της σειράς, Call of Duty: Black Ops Cold War.