Το Rocket League στο PS5 θα υστερεί σε απόδοση framerate έναντι των Xbox Series X|S

«Βροχή» τα γκολ και στη νέα γενιά με δωρεάν αναβάθμιση
11 Νοεμβρίου 2020 16:52
Το Rocket League στο PS5 θα υστερεί σε απόδοση framerate έναντι των Xbox Series X|S

Μπορεί να έχουν περάσει πέντε ολόκληρα από τότε που κυκλοφόρησε το Rocket League, όμως αυτό δε σημαίνει ότι οι παίκτες το έχουν ξεχάσει ή δεν ασχολούνται μαζί του. Απεναντίας, από τον περασμένο Σεπτέμβριο που το παιχνίδι μετατράπηκε σε free-to-play τίτλο, υιοθετώντας το Battle Pass μοντέλο που έχουμε δει να ενσωματώνουν παιχνίδια όπως το Fortnite, γνώρισε τρομερή οικονομική επιτυχία. Συγκεκριμένα, λίγο μετά το free-to-play ντεμπούτο του, οι servers του Rocket League γέμισαν με περισσότερους από ένα εκατομμύριο -ταυτόχρονα- συνδεδεμένους παίκτες.

Όσοι, λοιπόν, θέλουν να παίξουν το παιχνίδι και στη νέα γενιά, τα νέα είναι πολύ ευχάριστα, καθώς θα αναβαθμιστεί δωρεάν τόσο για το PS5, όσο και για τα Xbox Series X | S.

Πιο αναλυτικά, το πόνημα της Psyonix, εκτός από τους γρηγορότερους χρόνους φόρτωσης και την βελτιωμένη split-screen σε σχέση με πριν απόδοση, θα υποστηρίζει 4K/60fps στο Xbox Series X, 1080p/60fps στο Xbox Series S και 4K/60fps (checkerboard) στο PS5. Το στούντιο αναφέρει, επίσης, ότι η έκδοση του Series X θα έχει επιπλέον τη δυνατότητα να παίξει σε ανάλυση 2688×1512 στα 120fps, ενώ το Series S η ανάλυση που θα μπορεί να "τρέξει" θα είναι 1344×756 επίσης στα 120fps. Όσο αφορά την PS5 έκδοση δε θα υποστηρίζει τα 120fps στο launch.

To παιχνίδι επομένως θα προσφέρει ανάλογα με την κονσόλα την επιλογή για «Quality Mode», η οποία θα δίνει προτεραιότητα στην ανάλυση και «Performance Mode», που θα δίνει προτεραιότητα στο framerate. Τέλος, η πρόοδος των παικτών, καθώς και όλα τα κοσμητικά αντικείμενα που έχουν στην κατοχή τους, θα μεταφερθούν και στις νέες κονσόλες, αρκεί να έχουν συνδέσει το παιχνίδι με τον Epic Games λογαριασμό τους.

To Rocket League είναι διαθέσιμο ήδη για PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, Xbox Series X|S, ενώ από τις 19 Νοεμβρίου θα μπορούν να το απολαύσουν και οι κάτοχοι του PS5.