Η Sony εξηγεί γιατί δεν παίζει στα 1440p το PlayStation 5

Θα ισχύει το ίδιο και στο μέλλον;
11 Νοεμβρίου 2020 14:20
Η Sony εξηγεί γιατί δεν παίζει στα 1440p το PlayStation 5

Όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, το PlayStation 5 δεν υποστηρίζει 1440p (ή αλλιώς 2Κ) ανάλυση. Αν και η μεγαλύτερη πλειοψηφία των παικτών χρησιμοποιεί τηλεοράσεις 4Κ, Full HD ή ακόμα και HD Ready, η έλλειψη αυτή απογοήτευσε αρκετούς gamers που είχαν σκοπό να συνδέσουν την κονσόλα σε κάποιο μόνιτορ που έχουν ήδη στην κατοχή τους. Το Ιαπωνικό AV Watch έρχεται μέσω μιας συνέντευξης να ρίξει φως στην υπόθεση,  αφού μίλησε με δύο σημαντικά «κεφάλια» της εταιρίας.

Συγκεκριμένα ο Masayasu Ito και ο Hideaki Nishino, οι οποίοι προέρχονται από το hardware και το platform αντίστοιχα τμήμα του PlayStation, απάντησαν πάνω σε αυτό το θέμα λέγοντας πως βασική τους προτεραιότητα είναι οι τηλεοράσεις. Όπως λοιπόν αναφέρει το άρθρο, το PS5 προς το παρόν δεν υποστηρίζει το 1440p, γιατί δίνεται προτεραιότητα στην πλήρη υποστήριξη των τηλεοράσεων. Όπως τονίζουν οι δυο άντρες δεν υπάρχει κάποιο τεχνολογικό πρόβλημα, απλά η Sony παρακολουθεί τις τάσεις στην αγορά. Αν ωστόσο, υπάρξει υψηλή ζήτηση για τη συγκεκριμένη υποστήριξη, σαφώς θα ανταποκριθεί.

Εσείς θεωρείτε σημαντική την 2Κ υποστήριξη; Πείτε μας στα σχόλια. Για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με το PS5, μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.