Το Assassin's Creed Valhalla κάνει αναφορά στον COVID-19

Είναι ο πρώτος ΑΑΑ τίτλος που τον ενσωματώνει στην ιστορία του
10 Νοεμβρίου 2020 10:38
Το Assassin's Creed Valhalla κάνει αναφορά στον COVID-19

Η κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία και τον COVID-19 έχει αλλάξει τις ζωές και την καθημερινότητα των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο. Προφανώς ήταν απλά θέμα χρόνου μέχρι να ενσωματωθεί και στα video games, με τo Assassin's Creed: Valhalla να είναι από τους πρώτους ΑΑΑ τίτλους που ενσωμάτωσαν την πανδημία στην ιστορία του.

Πιο συγκεκριμένα, μία playable χαρακτήρας στο μοντέρνο σκηνικό του παιχνιδιού αναφέρεται στον ιό:

Όχι δεν έχω COVID. Είμαι καλά και απομονωμένη. Έχουμε μείνει μόνο οι τρεις μας, ταξιδεύουμε μαζί μένοντας μακριά από βλέμματα.

Ωστόσο, το νέο κεφάλαιο της δημοφιλούς σειράς, δεν είναι το μόνο που κάνει ανάλογη αναφορά. Το Tony Hawk's Pro Skater 1+2 περιέχει ένα σχετικό αν και όχι τόσο ξεκάθαρο μήνυμα, γράφοντας σε έναν πίνακα ανακοινώσεων στο πρώτο school level του παιχνιδιού ότι τα σχολεία έχουν κλείσει και ότι οι γονείς πρέπει να παραλάβουν τα προσωπικά αντικείμενα των παιδιών τους.

To Assassin’s Creed Valhalla κυκλοφορεί από σήμερα 10 Νοεμβρίου για τα Xbox Series X | S, Xbox One, PlayStation 4, Stadia και PC, ενώ στις 19 του μήνα αναμένεται και για το PlayStation 5.