Τι θα συμβεί με τα PS5 και Xbox Series X | S στην Ελλάδα λόγω lockdown;

Αποκλειστικές πληροφορίες για την κατάσταση στη χώρα μας
06 Νοεμβρίου 2020 19:19
Τι θα συμβεί με τα PS5 και Xbox Series X | S στην Ελλάδα λόγω lockdown;

Η νέα γενιά για το gaming είναι προ των πυλών και σιγά-σιγά εκτός από τα δημοσιογραφικά μέσα, οι νέες κονσολές θα αρχίσουν να φτάνουν στα σπίτια των gamers. Ωστόσο, η τρέχουσα κατάσταση με την πανδημία και το επικείμενο lockdown, δημιουργούν ανησυχία σε όσους έχουν προβεί σε προ-παραγγελία ή σκοπεύουν να επενδύσουν τα χρήματά τους σε κάποια νέας γενιάς κονσόλα. Πράγματι, η αγορά στην Ελλάδα θα γνωρίσει για ακόμη μια φορά εμπόδια και αλλαγές που όμως θα ξεπεραστούν ευκολότερα μιας και υπάρχει ήδη εμπειρία και αντανακλαστικά από το πρώτο lockdown του έτους.

Εμείς μετά από πολλά δικά σας μηνύματα, ήρθαμε σε επικοινωνία με πρόσωπα «κλειδιά» του λιανεμπορίου και του gaming χώρου γενικότερα στην Ελλάδα και σας μεταφέρουμε τις πληροφορίες που αποσπάσαμε από τις πηγές μας, οι οποίες είναι αξιόπιστες.

 

Τι θα συμβεί με το PlayStation 5 και το PlayStation 5 Digital Edition στην Ελλάδα;

Αρχικά, πριν μερικές ώρες η Sony τοποθετήθηκε επίσημα, ανακοινώνοντας πως κανένα κατάστημα παγκοσμίως δεν θα πουλάει τις κονσόλες στα ράφια του (για όσο διαρκεί το lockdown) και η εκτέλεση των παραγγελιών που αφορούν το PS5 θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω μεταφορικών εταιριών (courier).

Αν κάποιος δεν έχει προβεί σε προ-παραγγελία και περίμενε να βρει την κονσόλα σε κάποιο retail κατάστημα, θα πρέπει εν τέλει να καταφύγει σε online παραγγελία.

Οι PS5 κονσόλες που είχαν «κρατηθεί» για το launch, θα διατεθούν πλέον για online παραγγελίες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις λένε πως δεν περιμένουν να υπάρξουν προβλήματα ή μεγάλες καθυστερήσεις με την παράδοση των παραγγελιών. Τέλος, δεν αναμένεται να επηρεαστεί το συνολικό στοκ των κονσολών που θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά.

Τι θα συμβεί με τα Xbox Series X και Xbox Series S στην Ελλάδα;

Σε αντίθεση με τη Sony, η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει κάτι αντίστοιχο για την παγκόσμια αγορά. Ωστόσο, το lockdown στην Ελλάδα και κατά συνέπεια το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής, σημαίνει πως αναγκαστικά η εκτέλεση των παραγγελιών θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω μεταφορικών εταιριών (courier).

Επίσης, οι πληροφορίες μας λένε πως σήμερα (6/11) αρκετοί λιανέμποροι ξεκίνησαν την επικοινωνία με τους κατόχους των προ-παραγγελιών για τη συνεννόηση σχετικά με την αποστολή των δεμάτων με χρέωση παραλήπτη. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα επιβαρυνθείτε με το κόστος των μεταφορικών, εκτός κι αν υπάρχουν λιανέμποροι που θα απορροφήσουν αυτό το κόστος.

Τα καλά νέα είναι πως σύμφωνα με τις πηγές μας υπάρχει στοκ, τόσο για το Xbox Series X, όσο και για το Xbox Series S στα περισσότερα ελληνικά καταστήματα, ακόμη και για μαζικές παραγγελίες.


Εάν έχουμε οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφόρηση θα σας ενημερώσουμε άμεσα.