Παράνομα τα lootboxes του FIFA στην Ολλανδία - Η κυβέρνηση απειλεί με πρόστιμο την EA

«Είναι αδιαμφισβήτητα τζόγος»
29 Οκτωβρίου 2020 15:09
Παράνομα τα lootboxes του FIFA στην Ολλανδία  - Η κυβέρνηση απειλεί με πρόστιμο την EA

Κατά καιρούς το θέμα των lootboxes έχει έρθει στην επιφάνεια, με διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να τα αντιμετωπίζουν ως τζόγο. Για άλλη μια φορά την «τιμητική» τους είχαν τα lootboxes του FIFA, τα οποία επισήμως πλέον η Ολλανδική κυβέρνηση απαγορεύει, ενώ απειλεί την EA με τσουχτερά πρόστιμα αν δεν τα αφαιρέσει μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με απόφαση της Ολλανδική αρχής τυχερών παιχνιδιών, το δικαστήριο επέβαλε στην EA και στην Ευρωπαϊκή θυγατρική της εταιρία πρόστιμο ύψους €250 χιλιάδων την εβδομάδα (με μέγιστο τα €5 εκατομμύρια), για την κάθε μια εβδομάδα που θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν lootboxes στο FIFA. Η EA έχει περιθώριο τριών εβδομάδων από σήμερα πριν αρχίσουν τα πρόστιμα.

Το δικαστήριο ήταν ανένδοτο στην απόφασή του, παρά τους ισχυρισμούς της EA ότι τα lootboxes δεν αποτελούν τζόγο. Η εταιρία είπε συγκεκριμένα πως δεν γίνεται να θεωρηθούν τζόγος, γιατί αποτελούν ένα μικρό μέρος του παιχνιδιού κι ότι τα in-game αντικείμενα δεν αποτελούν πραγματικά χρήματα. Ωστόσο, τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια στην χώρα υπόκεινται σε αυστηρούς κανονισμούς και δεν επιτρέπονται χωρίς άδεια. Η επιτροπή τονίζει στην αναφορά της πως τα lootboxes του FIFA είναι σαν κουτιά θησαυρού, κάτι που τα κάνει πολύ ελκυστικά στα παιδιά. Συγχρόνως, το γεγονός ότι οι παίκτες ποδοσφαίρου έχουν μερικές φορές υψηλή αξία και ότι μπορούν περιστασιακά να ανταλλάσσονται, αποτελεί παραβίαση του τοπικού νόμου περί τζόγου. Σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία, ένα τυχερό παιχνίδι που επιτρέπει στους παίκτες να κερδίσουν ένα έπαθλο, μπορεί να παρασχεθεί μόνο εάν έχει χορηγηθεί σχετική άδεια.

Για ό,τι νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com