Γιαγιά 99 ετών νίκησε τον κορωνοϊό και το ξαναέριξε στα videogames!

Άμα έχεις τσαγανό και θέληση...
21 Οκτωβρίου 2020 19:01
Γιαγιά 99 ετών νίκησε τον κορωνοϊό και το ξαναέριξε στα videogames!

Όλα είναι πιθανά σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε και πιθανώς να χρειάζεται λίγο παραπάνω θέληση και τσαγανό. Αυτό απέδειξε η 99 ετών -παρακαλώ- Florentina Martin από τη Μαδρίτη, η οποία τον περασμένο Σεπτέμβριο εντοπίστηκε πως είναι ένα ακόμη κρούσμα της πανδημίας. Η εγγονή της αγχώθηκε περισσότερο πως θα την αποτελειώσει η άνοια και η μοναξιά στη ΜΕΘ που θα εισάγονταν παρά ο ίδιος ο κορωνοϊός, μια και όπως υποστηρίζει φοβάται να μένει μόνη της, πόσο μάλλον σε ένα νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με την εγγονή της, Noelia Valle, πιστεύει πως η 99χρονη κόλλησε τον κορωνοϊό στη διάρκεια των γενεθλίων της, όταν μαζί με την οικογένειά τους δείπνησαν έξω σε ένα μαγαζί. Η ίδια δηλώνει στο Reuters:

Νομίζω πως πρέπει να συνέβη κάποια στιγμή όταν ήμασταν όλοι μαζί σε κοντινή απόσταση χωρίς μάσκες. 

Λίγες μέρες αργότερα η Martin ένιωσε αδυναμία και έπεσε στο κρεβάτι, όταν και χρειάστηκε να κάνει το απαραίτητο τεστ. Οι συγγενείς της φοβόντουσαν πως την κατάστασή της θα επιδεινώσει το γεγονός πως όταν ήταν μικρότερη είχε εκτεθεί σε κραμβέλαιο, κάτι που της προκάλεσε χρόνιες παθήσεις και αυτομάτως αποτελεί έναν παραπάνω κίνδυνο για να πάθει κανείς αναπνευστική λοίμωξη από τον COVID-19

Για καλή της τύχη εμφάνισε ελαφριά συμπτώματα και μπόρεσε να αναρρώσει στο σπίτι της, με την υποστήριξη της οικογένειάς της και του σκύλου της. Έτσι, μπόρεσε να επιστρέψει στα αγαπημένα της χόμπι, δηλαδή, να βλέπει τις αγαπημένες της σειρές και να παίζει παιχνίδια στο tablet με τον εγγονό της. Λατρεύει κυρίως τα puzzle παιχνίδια με τα οποία λύνει μαζί με τον 5χρονο Pedro. 

Η ηλικιωμένη δηλώνει καλά στην υγεία της, αν και λόγω ηλικίας η μνήμη της δεν τη βοηθάει στο να θυμηθεί πως ένιωθε από τον COVID-19. Βέβαια, η εγγονή της, που εργάζεται ως βιολόγος επιμένει να φοράει τη μάσκα της κάθε φορά που την επισκέπτεται, μιας και τώρα το πάθημα της έγινε μάθημα.