Αλλάζει το πρόσωπο του Peter Parker στο Spider-Man Remastered του PS5

Αποκαλύφθηκαν αναλυτικές λεπτομέρειες για το remaster
01 Οκτωβρίου 2020 14:26
Αλλάζει το πρόσωπο του Peter Parker στο Spider-Man Remastered του PS5

Μέσα από το επίσημο PlayStation Blog, η Insomniac Games αποκάλυψε επιτέλους όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το Marvel’s Spider-Man Remastered του PS5, δημοσιεύοντας συγχρόνως πληθώρα φωτογραφιών και βίντεο. Αρχικά, η ομάδα διευκρινίζει πως το remaster θα περιλαμβάνεται στην Ultimate Edition του Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, ως ένα voucher code που μπορείτε να εξαργυρώσετε.

Περνώντας τώρα στις τεχνικές βελτιώσεις, τα περιβάλλοντα της πόλης έχουν ανανεωθεί για να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της νέας κονσόλας. Το remaster περιλαμβάνει βελτιωμένα 3D μοντέλα και πιο ρεαλιστικά materials, ενώ θα κάνει χρήση ray-tracing για τις αντανακλάσεις και τα ambient shadows. Πλέον τα κτήρια έχουν πραγματικές αντανακλάσεις, οι οποίες αναδεικνύουν τις βελτιώσεις στα skyboxes και τα καιρικά φαινόμενα.

Τα μοντέλα των χαρακτήρων επίσης έχουν λάβει “τεράστιες αναβαθμίσεις”. Μεταξύ άλλων το δέρμα θα είναι υψηλότερης ευκρίνειας, όπως επίσης και τα μάτια και τα δόντια. Αντίστοιχα, κάθε τρίχα στα μαλλιά των χαρακτήρων γίνεται πλέον render ξεχωριστά.

Η μεγαλύτερη και η πιο πολυσυζητημένη αλλαγή εντοπίζεται στον Peter Parker αυτόν καθ’ αυτόν. Η Insomniac Games έδωσε το ρόλο σε έναν άλλο ηθοποιό. Πλέον τη θέση του John Bubniak που είδαμε στην PS4 έκδοση, την έχει αναλάβει ο Ben Jordan. Η ομάδα τονίζει πως αυτή η αλλαγή έγινε για να ταιριάζει περισσότερο το πρόσωπο του Peter με τον ηθοποιό που έκανε το facial capture. Βέβαια, οι απόψεις των χρηστών στο θέμα διαφέρουν, με πολλούς να επισημαίνουν πως η αλλαγή στην πραγματικότητα έγινε για να μοιάζει ο Spider-Man του παιχνιδιού με αυτόν των ταινιών, ενώ άλλοι χάρηκαν με την αλλαγή, χαρακτηρίζοντας τον αρχικό Spider-Man κάπως “generic”.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το νέο πρόσωπο του Spider-Man σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του παιχνιδιού.

Συνεχίζοντας, το στούντιο τόνισε ότι ο τίτλος θα έχει και 60fps Performance Mode, ενώ το loading θα είναι αστραπιαίο. Στα μενού θα υπάρχει, βέβαια, μια επιλογή για όσους θέλουν να ενεργοποιήσουν τα χιουμοριστικά fast-travel animations του αρχικού παιχνιδιού.

Παρακάτω ακολουθεί ένα βίντεο που παρουσιάζει το Performance Mode εν δράσει.

Τέλος, το Marvel’s Spider-Man Remastered θα υποστηρίζει το Spatial 3D Audio του PS5 σε επιλεγμένα ακουστικά, θα κάνει χρήση των haptic feedback και adaptive triggers του DualSense χειριστηρίου, ενώ θα έχει περισσότερα καλούδια στο photo mode και νέες στολές. Η λίστα trophies θα είναι διαφορετική από το πρώτο παιχνίδι.

Το Marvel’s Spider-Man: Remastered περιλαμβάνεται στην Ultimate Edition του Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, η οποία θα καταφθάσει στο PS5 έναντι €79.99. Παράλληλα, τόσο στο PS4 όσο και στο PS5 θα κυκλοφορήσει και η απλή έκδοση του Miles Morales που θα κοστίζει €59.99. Όσοι θέλουν να κάνουν την μετάβαση στην Ultimate έκδοση θα μπορούν να αγοράσουν το αντίστοιχο paid-upgrade μέσα από το κεντρικό μενού.