Το Xbox Series X τρέχει με 60FPS τίτλους που «ζόριζαν» το One X – Πρώτο Digital Foundry συγκριτικό

Μια πιο αναλυτική ματιά στο Backwards Compatibility
30 Σεπτεμβρίου 2020 13:48
Το Xbox Series X τρέχει με 60FPS τίτλους που «ζόριζαν» το One X – Πρώτο Digital Foundry συγκριτικό

Με την κυκλοφορία του Xbox Series X να απέχει πλέον μερικές εβδομάδες, η Microsoft παραχώρησε την κονσόλα σε διάφορα μέσα του εξωτερικού. Το Digital Foundry, λοιπόν, είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει την κονσόλα, προσφέροντας τα πρώτα συγκριτικά. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί πως η Microsoft περιόρισε τις δοκιμές στα Backwards Compatible παιχνίδια, με τους πλήρως next-gen τίτλους να ακολουθούν στο μέλλον. Οπότε, όλα τα συγκριτικά του Digital Foundry βασίστηκαν σε παιχνίδια που δεν έχουν λάβει κανένα patch και καμία ειδική μεταχείριση.

Οι εμπειρογνώμονες του μέσου έμειναν παρ' όλ' αυτά εντυπωσιασμένοι με τη νέα κονσόλα της Microsoft, τονίζοντας πως προσφέρει “extreme” απόδοση, διπλασιάζοντας σε πολλές περιπτώσεις τα καρέ, σε τίτλους που «ζόριζαν» το One X.

Για παράδειγμα, βλέπουμε δραματικές βελτιώσεις στα Rise of the Tomb Raider, Final Fantasy XV, Hitman 2, Sekiro και άλλα παιχνίδια που είχαν ξεκλείδωτο framerate στο Xbox One, όπως και αντίστοιχα παιχνίδια του Xbox 360 που ζόριζαν το One X, όπως το Grand Theft Auto IV.

Ακολουθούν μερικά στιγμιότυπα από τις συγκρίσεις:

Τέλος, η Microsoft σημειώνει πως το SoC του Series X τρέχει σε λειτουργία συμβατότητας για να υποστηρίξει τους Xbox One τίτλους και έτσι δεν βλέπουμε την πραγματική απόδοση που θα απολαύσουν οι τίτλοι νέα γενιάς, αφού όλες τεχνολογίες και οι βελτιώσεις της RDNA 2 αρχιτεκτονικής δεν χρησιμοποιούνται. Παρ’ όλ’ αυτά, οι βελτιώσεις είναι εντυπωσιακές για απείραχτα παιχνίδια που δεν έχουν λάβει κανένα patch. Σημειώνεται, επίσης, πως η Microsoft ετοιμάζει τεχνολογίες διπλασιασμού της ανάλυσης και των FPS που θα βελτιώνουν επιλεγμένα Backwards Compatible παιχνίδια επίσης χωρίς patch. Ωστόσο, το Digital Foundry δεν είχε ακόμα πρόσβαση σε αυτές τις τεχνολογίες για να τις δοκιμάσει, πράγμα που σημαίνει πως θα χρειαστεί υπομονή μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Backwards Compatibility και όλες τις δυνατότητες του Xbox Series X, στον αναλυτικό οδηγό που σας έχουμε ετοιμάσει.