Το Xbox Series X μπορεί να έχει μέχρι και 12 παιχνίδια σε αναμονή (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιάζει η τεχνολογία του Quick Resume
30 Σεπτεμβρίου 2020 12:58
Το Xbox Series X μπορεί να έχει μέχρι και 12 παιχνίδια σε αναμονή (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν μερικές ημέρες, η Microsoft παραχώρησε σε επιλεγμένα μέσα του εξωτερικού δοκιμαστικές Xbox Series X κονσόλες, ενάμιση περίπου μήνα πριν την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Έτσι, λοιπόν, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν οι πρώτες εντυπώσεις και μερικές πληροφορίες που δε γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Αναλυτικότερα, όλοι όσοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την κονσόλα, έμειναν τρομερά εντυπωσιασμένοι με την Quick Resume τεχνολογία. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει αντί να κλείνετε εντελώς τα παιχνίδια, να τα βάζετε σε κατάσταση αναμονής. Αυτό σημαίνει πως την επόμενη φορά που θα παίξετε δε χρειάζεται να περιμένετε να φορτώσει ξανά ο τίτλος από την αρχή και μπορείτε να συνεχίσετε ακριβώς από το σημείο που είχατε αφήσει το παιχνίδι. Μάλιστα, η τεχνολογία σας επιτρέπει ενώ παίζετε ένα παιχνίδι, να αλλάξετε σε ένα άλλο μέσα σε δευτερόλεπτα, κάτι σαν ένα πιο αργό ‘Alt-Tab’.

Το ερώτημα για πολλούς είναι πόσα παιχνίδια μπορούν να μπουν σε αναμονή. Η απάντηση δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρη, αφού φαίνεται πως εξαρτάται από το πόσο απαιτητικά είναι τα παιχνίδια. Ο reviewer του GameSpot τόνισε ότι κατάφερε επιτυχώς να έχει έξι παιχνίδια σε κατάσταση αναμονής. Αντίστοιχα, το GamesBeat μεταφέρει πως είχε στην αναμονή τέσσερις τίτλους. Το πιο εντυπωσιακό επίτευγμα ανήκει στο Ars Technica, το οποίο θέλησε να δοκιμάσει τα όρια της Quick Resume τεχνολογίας. Έτσι, στις δοκιμές του, κυρίως με Xbox 360 και Original Xbox τίτλους, το Xbox Series X κατάφερε να έχει μέχρι και 12 παιχνίδια σε κατάσταση αναμονής.

Μέσα από τον player που ακολουθεί μπορείτε να δείτε και το επίσημο βίντεο της Microsoft που παρουσιάζει πως ακριβώς λειτουργεί η Quick Resume τεχνολογία.