Fans μποϊκοτάρουν το Hogwarts Legacy εξαιτίας των πεποιθήσεων της J.K. Rowling

Παρόλο που δεν εμπλέκεται στη δημιουργία του παιχνιδιού
19 Σεπτεμβρίου 2020 20:31
Fans μποϊκοτάρουν το Hogwarts Legacy εξαιτίας των πεποιθήσεων της J.K. Rowling

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει τελευταία γύρω από τη γνωστή συγγραφέα των Harry Potter βιβλίων, J.K. Rowling, εξαιτίας των υποτιμητικών σχολίων που έκανε στα κοινωνικά δίκτυα για τους τρανσέξουαλ, ύστερα από την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου "Troubled Blood". Η συγγραφέας έχει κατά καιρούς εκφράσει ανοικτά τρανσφοβικές απόψεις. Η ιστορία, ωστόσο, του νέου της βιβλίου αναζωπύρωσε τα πράγματα, γιατί περιστρέφεται γύρω από έναν άνδρα που ντύνεται γυναίκα και διαπράττει δολοφονίες.

Η θεματολογία πρόσβαλε αρκετούς, μεταξύ των οποίων και fans της, και σε συνδυασμό με τα υποτιμητικά σχόλια που ακολούθησαν στον επίσημο Twitter λογαριασμό της που μιλούσαν για τη δημιουργία ενός ισότιμου κόσμου μετά τον COVID-19 για άτομα που έχουν εμμηνόρροια, ζητώντας μάλιστα βοήθεια πως να ονοματίζονται εκείνοι που δεν έχουν, κάνοντας λογοπαίγνιο με τους «λασποαίματους» του Harry Patter, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Η συνέπεια όλων αυτών ήταν η έναρξη μιας εκστρατείας μποικοτάζ, μέσω των κοινωνικών δικτύων, οποιασδήποτε δουλειάς της.

Η  Warner Bros με τη σειρά της, αμέσως μετά το γεγονός, προέβη σε ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην ίδια την Rowling, πως απέχει από αυτές τις πεποιθήσεις, στηρίζοντας μια κοινωνία ίση προς όλους χωρίς αποκλεισμούς.

Αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας να προωθήσουμε την ενσυναίσθηση και να υποστηρίξουμε την κατανόηση όλων των κοινοτήτων και όλων των ανθρώπων, ιδιαίτερα εκείνων με τους οποίους συνεργαζόμαστε, καθώς και αυτών που φτάνουμε μέσω του περιεχομένου μας.

Στο στόχαστρο αναμενόμενα βρέθηκε και το νέο open-world παιχνίδι Hogwarts Legacy της Avalanche Software που είδαμε πριν λίγες μέρες στο PS5 Showcase event, παρόλο που οι δημιουργοί τους έσπευσαν να αναφέρουν ότι η Rowling δεν είχε καμιά ανάμειξη στο project. Το γεγονός, ωστόσο, ότι η συγγραφέας λαμβάνει royalties από οτιδήποτε σχετίζεται γύρω από το Wizarding World σύμπαν, δε φάνηκε να εξομαλύνει την κατάσταση.

Το Hogwarts Legacy αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021, για PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC. Για ό,τι νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.