Διέρρευσε το Xbox Series S και η τιμή του Xbox Series X (ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια διαρροή για τα σχέδια της Microsoft
08 Σεπτεμβρίου 2020 07:23
Διέρρευσε το Xbox Series S και η τιμή του Xbox Series X (ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Εδώ και δύο περίπου χρόνια ακούγονται φήμες πως η Microsoft ετοιμάζει όχι μόνο μία, αλλά δύο κονσόλες για τη νέα γενιά. Ήδη γνωρίζουμε για το Xbox Series X και οι φήμες για το Xbox Series S πραγματικά οργιάζουν το τελευταίο διάστημα. Η παρουσίαση της δεύτερης κονσόλας αρχικά ήταν δρομολογημένη για τον Ιούνιο, αλλά τα πλάνα της εταιρίας άλλαξαν περισσότερες από μια φορές. Τελικά η κονσόλα διέρρευσε στο διαδίκτυο και όχι μόνο το όνομά της αυτή τη φορά.

Ο γνωστός κατεργάρης – όσον αφορά τα δρόμενα εντός της Microsoft-, Brad Sams, κατάφερε να αποκτήσει μια εικόνα από το Xbox Series S, πριν την επίσημη ανακοίνωσή του, στην οποία αναγράφεται και η τιμή του. Προφανώς το στιγμιότυπο αυτό προέρχεται από κάποιο προωθητικό βίντεο που η Microsoft ετοιμαζόταν να δημοσιεύσει, αφού στη συνέχεια διέρρευσε και ένα απόσπασμα που βλέπουμε το μέγεθος της κονσόλας σε σύγκριση με το Xbox Series X.

Το σύστημα φαίνεται να είναι εξαιρετικά μικρό, έχοντας μια μεγάλη κυκλική περιοχή εξαερισμού στο πάνω μέρος του, όπως συμβαίνει και με το Xbox One S. Σύμφωνα με τις διαρροές του παρελθόντος, στο εσωτερικό του Xbox Series S θα βρίσκεται ακριβώς ο ίδιος επεξεργαστής, ο ίδιος SSD, μαζί με το περισσότερο hardware του Series X. Η βασική διαφορά θα είναι η GPU που θα είναι μάλλον απόδοσης 4TF RDNA2 με λιγότερη επίσης RAM. Σε αντίθεση με το Xbox Series X που είναι προσανατολισμένο στις 4K αναλύσεις, το μηχάνημα αυτό είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει τα οφέλη της νέας γενιάς, αλλά σε χαμηλότερες αναλύσεις, όπως 1080p ή 1440p.

Τέλος, οι διαρροές δε σταματούν εδώ, αφού με ξεχωριστό δημοσίευμα, το έμπιστο δημοσιογραφικό μέσο Windows Central ήρθε να αποκαλύψει και τις τιμές των συστημάτων. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως το Xbox Series S θα κοστίζει $299 και το Xbox Series X θα κοστίζει $499. Η Microsoft σκοπεύει να λανσάρει σε περισσότερες αγορές παγκοσμίως και το Xbox All Access πρόγραμμα, μέσα από το οποίο θα μπορείτε να αγοράσετε τις κονσόλες με δόσεις, έναντι $25 το μήνα για το Xbox Series S ή $35 το μήνα για το Xbox Series X. Το μέσο αναφέρει πως τα δύο συστήματα θα έρθουν μαζί στην αγορά στις 10 Νοεμβρίου.