Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το campaign του Call of Duty: Black Ops Cold War

Πολλαπλά τέλη, customizable πρωταγωνιστής και ανοιχτό level design
27 Αυγούστου 2020 18:06
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το campaign του Call of Duty: Black Ops Cold War

Μετά το πρώτο εκρηκτικό trailer του Call of Duty: Black Ops Cold War που εντυπωσίασε τους fans χάρη στην καταιγιστική του δράση, η Washington Post έφερε στα φώτα της δημοσιότητα περισσότερες «ζουμερές» πληροφορίες σχετικά με το campaign, τις επιλογές και τη δομή που θα έχει το παιχνίδι.

Σύμφωνα με αυτά που ήδη γνωρίζουμε, πρόκειται για ένα απευθείας sequel του αρχικού Black Ops τίτλου κατά το οποίο οι παίκτες θα βιώσουν την κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου στις αρχές της δεκαετίας του 80. Το single-player campaign θα τους τοποθετεί στο επίκεντρο μια παγκόσμιας θεωρίας συνωμοσίας, με λατρεμένους χαρακτήρες, όπως οι Woods, Mason και Hudson, να επιστρέφουν, έχοντας ωστόσο και ένα νέο καστ χαρακτήρων στο πλευρό τους.

Σύμφωνα, τώρα, με το μέσο, το campaign του παιχνιδιού θα είναι ότι πιο βαρύ και story-driven έχει να επιδείξει η σειρά Call of Duty στην ιστορία του franchise, ενώ επισημαίνει πως θα είναι μια εντελώς «boots on the ground» εμπειρία. Στο παιχνίδι, ο Αμερικανός πρόεδρος Reagan κινητοποιεί την ομάδα Black Ops, η οποία αποτελείται από παλιούς γνώριμους και νέους χαρακτήρες, προκειμένου να ξεσκεπάσει ένα σκιώδη σοβιετικό πράκτορα με τη κωδική ονομασία Perseus, ο οποίος απειλεί τα θεμέλια της δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα, ο Perseus πιστεύεται πως είναι ένας σοβιετικός κατάσκοπος, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. Λέγεται πως παραβίασε το Manhattan Project, προδίδοντας τα πυρηνικά μυστικά της Αμερικής στη Σοβιετική Ένωση. Το σενάριο του παιχνιδιού καταπιάνεται με τη διαλεύκανση αυτού του μυστηρίου, καλύπτοντας το κενό που υπάρχει στην ιστορία.

Ωστόσο, η ομάδα ανάπτυξης δε σταματά εκεί. Το Cold War έχει στόχο να επεκτείνει ακόμη περισσότερο την ιστορία, προσφέροντας διάφορες διακλαδώσεις στην πλοκή, οι οποίες θα οδηγήσουν σε πολλαπλά τέλη. Επίσης, όπως υποστηρίζει η κεφαλή της Treyarch, Dan Bunting, η ομάδα έχει σκοπό να διατηρήσει τις σήμα κατατεθέν της Black Ops σειράς παραισθήσεις και τα σκοτεινά πειράματα που είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν, λέγοντας χαριτολογώντας πως το Black Ops θα είναι ο πειραματικός αδελφός του «Modern Warfare».

Ο ίδιος είπε συνεχίζοντας πως το σενάριο θα κρύβει πολλές εκπλήξεις και ανατροπές που όμοιες δεν έχουμε ξαναδεί σε Call of Duty παιχνίδι, τολμώντας μάλιστα να τις παρομοιάσει με εκείνες που είχαμε δει από το Spec Ops: The Line. Το εν λόγω πολεμικό παιχνίδι, για όσους δεν γνωρίζουν, κυκλοφόρησε το 2012 από την Yager Development, η οποία εμπνεύστηκε από την νουβέλα Heart of Darkness και την ταινία Αποκάλυψη Τώρα, αφήνοντας εποχή για τις απροσδόκητες ανατροπές που έκρυβε (κυρίως εκείνη του φινάλε), τις αποτρόπαιες και ενοχλητικές σε σημείο σκηνές, καταφέρνοντας να προσομοιώσει την ματαιότητα και τη πλάνη του «στρατιώτη-ήρωα» όσο λίγα παιχνίδια του χώρου. Το Black Ops, όπως ισχυρίζεται ο Bunting, θα περιέχει με τον ίδιο τρόπο ενοχλητικές σκηνές και σενάρια μάχης, τα οποία αναφέρει ως «διεστραμμένα» και για γερά νεύρα που στόχο έχουν να εκπλήξουν και να συναρπάσουν.

Εκτός από την αποστολή στο Βιετνάμ που κλείνει το μάτι στους βετεράνους της σειράς, αναφέρθηκε ως highlight και σε μια ακόμα ενδιαφέρουσα αποστολή που λαμβάνει μέρος στην Ουκρανία. Εκεί, η ομάδα Black Ops θα ανακαλύψει ένα μυστικό εκπαιδευτικό κέντρο που μοιάζει με αμερικανικό προάστιο, στο οποίο θα διεξαχθεί μια άνευ προηγουμένου σφαγή υπό τα φώτα του νέον και της pop κουλτούρα της δεκαετίας του 80.

Όσον αφορά τον χαρακτήρα που θα ελέγχουμε, θα ξαναγυρίσουμε όπως φαίνεται σε ένα σιωπηλό πρωταγωνιστή, τον οποίο θα έχουμε τη δυνατότητα μέχρι ένα βαθμό να παραμετροποιήσουμε. Οι παίκτες, λοιπόν, θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα male, female και «classified». Τα στοιχεία του τελευταίου για όσους δεν επιθυμούν να επιλέξουν ανάμεσα στο δυο φύλα, θα είναι όπως μαρτυρά και το όνομά της επιλογής απόρρητα, αφήνοντας έτσι ένα πέπλο μυστηρίου γύρω του, αφού κάνεις δεν θα γνωρίζει λεπτομέρειες ή στοιχεία για τον χαρακτήρα αυτόν. Οι developers μάλιστα ηχογράφησαν ξεχωριστές αντωνυμίες γι’ αυτόν τον χαρακτήρα κι έτσι εκτός από τα him/her θα υπάρχουν και τα them/they. Επίσης, θα υπάρχουν κι άλλες επιλογές που θα μπορούμε να κάνουμε για τον χαρακτήρα μας, όπως το ποιος είναι ο τόπος γέννησης και το στρατιωτικό υπόβαθρο, χωρίς ωστόσο να παίζουν σημαντικό κάποιο ρόλο στο σενάριο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το κομμάτι του campaign αναπτύσσεται κατά βάση από την Raven Software.

Το Call of Duty: Black Ops Cold War θα καταφθάσει στις 13 Νοεμβρίου στα PS4, Xbox One και PC, με εκδόσεις και για τα Xbox Series X και PS5 όταν οι κονσόλες έρθουν στην αγορά.