Οι δημιουργοί του Marvel's Avengers απαντούν στα παράπονα για την αποκλειστικότητα του Spider-Man στο PlayStation

«Η Sony κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα»
06 Αυγούστου 2020 14:10
Οι δημιουργοί του Marvel's Avengers απαντούν στα παράπονα για την αποκλειστικότητα του Spider-Man στο PlayStation

Ο επικεφαλής της Crystal Dynamics, Scot Amos, πήρε μέρος στη διαμάχη που ξέσπασε σχετικά με το γεγονός πως ο Spider-Man θα είναι αποκλειστικός χαρακτήρας του PS4 στο επερχόμενο παιχνίδι υπερηρώων, Marvel’s Avengers. Σύμφωνα με την ανάρτηση του Nibel στο Twitter, ο οποίος εντόπισε την εν λόγω πληροφορία σε μια πρόσφατη συνέντευξη του Amos που δημοσιεύτηκε στο Newsweek, ο δημιουργός τόνισε πως ο Spider-Man και όσα αντιπροσωπεύει ως χαρακτήρας στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών οφείλονται στη στενή σχέση μεταξύ PlayStation και Marvel. Το PlayStation έχει αναμφισβήτητα τα δικαιώματα του χαρακτήρα, αφού η Sony κατέχει και τα δικαιώματα των ταινιών, προσθέτοντας ότι ως δημιουργοί η σχέση αυτή τους δίνει την ευκαιρία να κάνουν κάτι μοναδικό.

Επιπλέον, μιλώντας στο Comicbook δήλωσε:

Εξαιτίας της μοναδικής σχέσης μεταξύ Sony, Marvel και PlayStation, μας δίνεται ένα πλεονέκτημα που δεν θα είχαμε διαφορετικά. Η cross-gen λειτουργία του Marvel's Avengers θα λειτουργήσει στο μέλλον από το PS4 στο PS5 και από το Xbox One στο Xbox Series x. Σεβόμενοι τη συνεργασία μας με τη Marvel και κατ’ επέκταση της Marvel με τη Sony, θελήσαμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για την εν λόγω πλατφόρμα. Πραγματικά λατρέψαμε την ιδέα και την ευκαιρία που μας δίνεται να προσφέρουμε τον χαρακτήρα αυτό στους παίκτες του PlayStation. Στο μέλλον, όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε κι’ άλλες ανακοινώσεις σχετικά με τις next-gen κονσόλες, όπως ήδη ανακοινώσαμε τον Hawkeye. Μπορεί βέβαια να μην είναι τόσο δημοφιλής όσο ο Spider-Man, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

Το Marvel's Avengers θα κυκλοφορήσει στα PlayStation 4, Xbox One και PC στις 4 Σεπτεμβρίου, ενώ αναμένεται την ερχόμενη εορταστική περίοδο στα PlayStation 5 και Xbox Series X.