Η δημιουργία ενός νέου Fable είναι το ίδιο δύσκολη με μια Star Wars ταινία

Η Microsoft μιλάει για το βαρύ όνομα του franchise
28 Ιουλίου 2020 11:59
Η δημιουργία ενός νέου Fable είναι το ίδιο δύσκολη με μια Star Wars ταινία

Μια από τις εκπλήξεις που μας επιφύλασσε η Microsoft στο πρόσφατο Xbox Game Showcase ήταν η επιστροφή της δημοφιλούς σειράς, Fable. Αν και προς το παρόν δε γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα γύρω από το project, ο Matt Booty, του Xbox Game Studios, μίλησε στο The Guardian και γνωστοποίησε ότι η δημιουργία ενός νέου Fable είναι το ίδιο προκλητική όπως ήταν για την Disney η δημιουργία ενός νέου Star Wars.

Η αναβίωση της σειράς Fable από την Playground, δεν απέχει πολύ από την αντίστοιχη προσπάθεια που κατέβαλε η Disney να αναβιώσει τη σειρά Star Wars. Η πρόκληση προκύπτει από το γεγονός πως πρέπει να σεβαστείς την ιστορία που κουβαλά το franchise, προσθέτοντας παράλληλα στοιχεία που θα την εξελίξουν.

Έχοντας ένα τέτοιο όνομα στα χέρια σου πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά και να κρατήσεις τις ισορροπίες. Τι θα επαναφέρεις, τι από αυτά εξακολουθεί να στέκεται σήμερα, αλλά και τι νέο θα προσθέσεις. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά στοιχεία που αγαπήθηκαν στο παρελθόν. Παράλληλα όμως, έχεις και την ευθηνή να τα δρομολογήσεις σε νέα μονοπάτια. Εμπιστεύομαι πλήρως την Playground να διευθετήσει αυτό το όραμα.

Για την ιστορία η σειρά Fable έκανε το ντεμπούτο της το 2004 από τo Lionhead Studios του Peter Molyneux, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν δυο sequels. Το Fable II το 2008 και Fable III το 2010. Το 2012 ακολούθησε για το Kinect το Fable: The Journey και το 2014 το remaster του πρώτου παιχνιδιού. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για το νέο πόνημα της Microsoft. Ωστόσο, για οτιδήποτε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.