Phil Spencer: Η Microsoft δεν μας ‘έκανε νόημα’ να σταματήσουμε τις εξαγορές στούντιο

Νέες δηλώσεις από τον επικεφαλής του Xbox
10 Ιουλίου 2020 21:06
Phil Spencer: Η Microsoft δεν μας ‘έκανε νόημα’ να σταματήσουμε τις εξαγορές στούντιο

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, η ομάδα του Xbox πραγματοποίησε ένα μεγάλο σερί αγορών, επανδρώνοντας τα Xbox Game Studios με δεκαπέντε συνολικά ομάδες. Μεταξύ άλλων κάτω από την ομπρέλα της Microsoft βρίσκεται πλέον η Double Fine του θρυλικού σχεδιαστή Tim Schafer, η inXile Entertainment του ιστορικού σχεδιαστή Brian Fargo, καθώς και άλλες ταλαντούχες ομάδες όπως η Ninja Theory και η Obsidian Entertainment.

Από την E3 του 2019 η εταιρία δεν έχει προβεί σε κάποια νέα εξαγορά, ωστόσο όπως φαίνεται δεν έχει και πρόθεση να σταματήσει. Στο πλαίσιο μιας μεγάλης συνέντευξης που παραχώρησαν στο GamesIndustry.biz, ο υπεύθυνος του Xbox τμήματος, Phil Spencer, καθώς και ο υπεύθυνος των Xbox Game Studios, Matt Booty, συζήτησαν για τη φύση αυτών των εξαγορών. Μεταξύ άλλων, τα υψηλόβαθμα στελέχη τόνισαν ότι θέλουν τα στούντιο να διατηρήσουν την ταυτότητά τους και να μην αλλοιωθούν από την ενσωμάτωση στη Microsoft.

Παρόλο που η εταιρία εστίασε τον τελευταίο καιρό στην ομαλή ένταξη των νέων στούντιο, ο Phil Spencer ξεκαθάρισε πως η Microsoft δεν του ‘έκανε νόημα’ να σταματήσει τις νέες αγορές. Στη συνέχεια τόνισε πως πάντα βρίσκονται σε συζητήσεις και απλά ψάχνουν τη σωστή ευκαιρία.

Έχουμε εξαιρετική υποστήριξη από τον Satya Nadella, τον CEO της Microsoft και την Amy Hood, την CFO. Δεν μας έκαναν κανένα απολύτως ‘νόημα’ πως πρέπει να επιβραδύνουμε, απλά να βαδίζουμε με έναν ρυθμό που είναι διαχειρίσιμος για την ομάδα της ηγεσίας. Πάντα είμαστε εκεί έξω και μιλάμε με ανθρώπους, αλλά θα πρέπει να είναι η σωστή ευκαιρία.

Πρέπει να σημειωθεί πως το timing στο οποίο έγιναν αυτές οι δηλώσεις είναι αρκετά ενδιαφέρον. Μόλις πριν μερικά εικοσιτετράωρα έκανε το γύρο του διαδικτύου ένα ρεπορτάζ που ήθελε τη Microsoft να μπαίνει μαζί με διάφορους άλλους publishers στην κούρσα για την εξαγορά του gaming τμήματος της Warner Bros. Αν πράγματι κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, στην φαρέτρα της Microsoft θα βρεθεί η Rocksteady των Batman, η NetherRealm Studios των Mortal Kombat, η Monolith Productions του Middle-earth: Shadow of War, μαζί με διάφορες άλλες ομάδες.

Στο παρελθόν, μάλιστα, ο ίδιος ο Spencer είχε δηλώσει ανοιχτά πως θέλει να προσθέσει στα Xbox Game Studios μια ομάδα από την Ιαπωνία. Το τι απ’ όλα αυτά θα γίνει τελικά πραγματικότητα θα το μάθουμε πιθανότατα στο επερχόμενο event του Xbox, το οποίο έχει δρομολογηθεί για τις 23 Ιουλίου.