Επίσημο: Εκτός Ubisoft ο creative director του Splinter Cell για ανάρμοστη συμπεριφορά

Η εταιρία συνεχίζει την ερευνά εξονυχιστικά
05 Ιουλίου 2020 13:06
Επίσημο: Εκτός Ubisoft ο creative director του Splinter Cell για ανάρμοστη συμπεριφορά

Όπως φαίνεται, το μπαράζ κατηγοριών για ανάρμοστη συμπεριφορά εντός της Ubisoft δίνει και παίρνει στην εταιρία. Αρχικά έθεσε σε διαθεσιμότητα τους αντιπροέδρους Tommy François και Maxime Béland, (ο οποίος είχε εκτελέσει χρέη creative director στα Splinter Cell παιχνίδια). Έπειτα, στο φως ήρθε η παραίτηση του creative director του Assassin's Creed Valhalla, Ashraf Ismail, ο οποίος κατηγορήθηκε από διάφορες γυναίκες για απιστία και κατάχρηση της επιρροής του.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα στο GamesIndustry.biz, η Ubisoft επιβεβαίωσε πλέον και επίσημα πως ο Béland «ξηλώθηκε» από τη θέση του, με άμεση μάλιστα εφαρμογή, ύστερα από κατηγορίες παρενόχλησης που απευθύνθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες τόσο στον ίδιο, όσο και στον συνάδελφό του François. Η Ubisoft συμπληρώνει πως παρά την απομάκρυνσή του, η υπόθεση θα συνεχίσει να διερευνάται εξονυχιστικά.

Η κατάθεση προσθέτει ότι ένα ανώνυμο άτομο από την Ubisoft Τορόντο, όπου εδρεύει ο Béland, ώθησε την εταιρία να τερματίσει τη συνεργασία μαζί του, επειδή η συμπεριφορά του δεν συμβαδίζει με αυτό που αναμένεται από τους υπαλλήλους της Ubisoft. Όσο για τον François, η εταιρία αναφέρει πως βρίσκεται σε πειθαρχική άδεια «εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας».

Παράλληλα, όπως η ίδια η Ubisoft έχει δηλώσει, σκοπεύει να αλλάξει εντελώς το εργασιακό περιβάλλον της, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια ζητήματα, τονίζοντας πως οι απρεπείς συμπεριφορές δε θα γίνουν από κανέναν ανεκτές.