4 εκατομμύρια πωλήσεις σε τρεις ημέρες για το The Last of Us Part II

Έσπασε ρεκόρ ο τίτλος της Naughty Dog
26 Ιουνίου 2020 15:51
4 εκατομμύρια πωλήσεις σε τρεις ημέρες για το The Last of Us Part II

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, η Sony ανακοίνωσε τα πρώτα στατιστικά πωλήσεων για το The Last of Us Part II. Αναλυτικότερα, ο τίτλος της Naughty Dog κατέχει πλέον ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ, αφού είναι ο αποκλειστικός τίτλος του PS4 με τις γρηγορότερες πωλήσεις.

Το The Last of Us Part II πούλησε μέχρι τις 21 Ιουνίου περισσότερα από 4 εκατομμύρια. Αυτό επιτεύχθηκε μέσα σε διάστημα τριών ημερών, αφού το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 19 Ιουνίου. Πρόκειται για τα αντίτυπα που έχουν φτάσει στα χέρια των καταναλωτών και όχι απλά για τον αριθμό που έχει φτάσει στα ράφια των καταστημάτων.

Όσον αφορά τα αποκλειστικά παιχνίδια της Sony, το Spider-Man ήταν αυτό που κατείχε το ρεκόρ εδώ και πολύ καιρό, αφού είχε πουλήσει 3.3 εκατομμύρια αντίτυπα σε τρεις ημέρες. Το God of War ακολουθεί τρίτο με 3.1 εκατομμύρια σε τρεις ημέρες.

Για την ιστορία, αυτό δεν ήταν το μοναδικό ρεκόρ που έσπασε το The Last of Us Part II. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι χρήστες του ResetERA, ο τίτλος πέτυχε και τα εξής επιτεύγματα:

  • Το καλύτερο ντεμπούτο από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι της Sony στο Ηνωμένο Βασίλειο (όσον αφορά τη retail αγορά).
  • Το καλύτερο ντεμπούτο από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι της Sony στην Ισπανία, τη Ρωσία, την Τσεχία και τη Σλοβακία.
  • Το μεγαλύτερο ντεμπούτο από οποιαδήποτε άλλο παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει ποτέ σε PlayStation πλατφόρμα στη Ρωσία (το GTA V είχε το ρεκόρ μέχρι τώρα)
  • Το μεγαλύτερο ντεμπούτο από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι του 2020 στη Ρωσία

Για να γιορτάσει το γεγονός, ο δημιουργός του παιχνιδιού, Neil Druckmann, προέβη σε δηλώσεις στο επίσημο PlayStation Blog. Μπορείτε να τις διαβάσετε πατώντας εδώ.