14 χρόνια εξέλιξης γραφικών - Flight Simulator 2020 vs Flight Simulator Χ (2006)

Νέο βίντεο συγκρίνει τα αεροδρόμια
25 Ιουνίου 2020 21:40
14 χρόνια εξέλιξης γραφικών - Flight Simulator 2020 vs Flight Simulator Χ (2006)

Χωρίς καμία αμφιβολία, το Microsoft Flight Simulator 2020 είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά επερχόμενα παιχνίδια, όσον αφορά πάντα τον τεχνικό του τομέα. Με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, ο τίτλος θα θέσει το νέο στάνταρ όσον αφορά τα δεδομένα του εν λόγω genre.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με το προηγούμενο κεφάλαιο της σειράς. Ο λόγος γίνεται για το Flight Simulator Χ, το οποίο κυκλοφόρησε το 2006 και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να είναι ένας αξιοσημείωτη τίτλος για την συγκεκριμένη κατηγορία.

Όντας simulator παιχνίδια, μπορούμε πολύ εύκολα να κάνουμε συγκρίσεις. Έτσι, το YouTube κανάλι που ονομάζεται Flight Sim, αποφάσισε να συγκρίνει μερικά ίδια αεροδρόμια που υπάρχουν και στα δύο. Έτσι, λοιπόν, μπορούμε να δούμε πόσο έχουν εξελιχθεί τα γραφικά μέσα σε 14 χρόνια. Στο FSX τα αεροδρόμια είναι σχηματισμένα από χαμηλής ανάλυσης textures και τα κτήρια μοιάζουν με απλά κουτιά. Στο FS2020 τα πράγματα είναι αντιδιαμετρικά αντίθετα και τα αεροδρόμια μοιάζουν πολύ πιο ρεαλιστικά, με πλουσιότερα γραφικά και περισσότερη λεπτομέρεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Microsoft Flight Simulator εντυπωσιάζει και για την κλίμακά του, πέρα από τα φωτορεαλιστικά του γραφικά και τα προηγμένα physics. Αξιοποιώντας το Azure δίκτυο της εταιρίας, ο τίτλος περιλαμβάνει ολόκληρο τον πλανήτη και όλα τα αεροδρόμια που υπάρχουν στη Γη. Αυτό σημαίνει πως θα μπορείτε να προσγειωθείτε και να απογειωθείτε από τεράστια διεθνή αεροδρόμια που βρίσκονται δίπλα σε πόλεις μέχρι εγκαταλελειμμένα πεδία προσγείωσης στη μέση του πουθενά. Το αξιοσημείωτο είναι πως τα 37,000 από αυτά τα αεροδρόμια είναι χειροκίνητα σχεδιασμένα από τους developers.

Το Microsoft Flight Simulator βρίσκεται υπό ανάπτυξη για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το οικοσύστημα των Xbox κονσολών.