Να περιμένετε πολλά περισσότερα Star Wars παιχνίδια από την EA

Νέες δηλώσεις στον απόηχο της επιτυχίας του Jedi: Fallen Order
24 Ιουνίου 2020 14:36
Να περιμένετε πολλά περισσότερα Star Wars παιχνίδια από την EA

Η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το Jedi: Fallen Order της Respawn, φαίνεται όπως όλα δείχνουν ότι άνοιξε την όρεξη της EA για να φέρει περισσότερα Star Wars παιχνίδια στο μέλλον. Ο CEO της εκδότριας εταιρίας Andrew Wilson, μιλώντας στο συνέδριο επενδυτών επισήμανε την επιτυχία της εταιρίας σε όλα τα είδη και πλατφόρμες, τονίζοντας την υγιή σχέση της με την άδεια του franchise που της έχει παραχωρηθεί.

Ο πιο πρόσφατος τίτλος της Respawn ξεπέρασε τις προσδοκίες της εταιρίας, ενώ παράλληλα τα δυο Battlefront παιχνίδια πούλησαν πάνω από 35 εκατομμύρια. Παράλληλα, η EA εκτιμά πως και το επερχόμενο Star Wars: Squadrons θα συνεχίσει τον δυνατό δεσμό της με το IP.

Σύμφωνα με τον Wilson, η EA πέτυχε και στο mobile χώρο με το Star Wars: Galaxy of Heroes, του οποίου η πορεία συνεχίζει ανοδικά. Ερωτώμενος που θέλει η EA να πάει τη σειρά Star Wars στο μέλλον, δήλωσε:

Έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Η σχέση μας με την Disney και την LucasArts είναι εξαιρετική και πηγαίνει αρκετά πίσω μέχρι την εποχή του Star Wars: The Old Republic το 2011. Γνωρίσαμε επιτυχία σε όλα τα genres, από FPSs, RPGs, action-adventures, μέχρι MMORPGs, αλλά και στη mobile αγορά. Είμαι σίγουρος ότι θα την γνωρίσουμε και με το Squadrons. Η συνεργασίας μας θα επεκταθεί περισσότερο. Η Disney συνεχίζει να είναι αρκετά αφοσιωμένη στο IP, στην canon ιστορία και στη δημιουργία νέου περιεχομένου.

Στη συνέχεια τόνισε πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε το Jedi: Fallen Order, ως προς την εμπιστοσύνη που κέρδισε η εταιρία από την Lucasfilm.

Η ομάδα του Vince Zampella έχτισε με το Jedi: Fallen Order αυτή την υπέροχη συνεργασία με την Lucas, ώστε να είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε νέους χαρακτήρες και περιεχόμενο που δεν έχουν ξαναδεί στο παρελθόν οι fans. Aυτό είναι σπάνιο φαινόμενο με το Star Wars. Δείχνει τη δημιουργική συνεργασία που έχουμε χτίσει κι αυτό οφείλεται στον Vince και την ομάδα του. Δημιούργησαν ένα θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορούμε να χτίσουμε και να κάνουμε πολλά πράγματα στο μέλλον.