Κι όμως, μια cartridge του Nintendo Switch χωράει όλα τα παιχνίδια του Nintendo 64

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και τα θετικά της
04 Ιουνίου 2020 16:18
Κι όμως, μια cartridge του Nintendo Switch χωράει όλα τα παιχνίδια του Nintendo 64

Ναι, το άλμα από γενιά σε γενιά κονσολών φέρνει δραματικές εξελίξεις σε διαφόρους τεχνολογικούς τομείς που σίγουρα, βοηθούν το gaming όλο και περισσότερο. Όμως, καμιά φορά για να δούμε πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία πρέπει να κάνουμε και μία ιστορική αναδρομή. Ένα από τα μεγαλύτερα βήματα λοιπόν στο χώρο του gaming είναι δίχως αμφιβολία ο αποθηκευτικός χώρος. Παλιά, χρησιμοποιούσαμε κάρτες με ελάχιστο χώρο είτε για να αποθηκεύσουμε τον πρόοδό μας είτε για να «τρέξουμε ένα παιχνίδι».

Ένα ενδιαφέρον πείραμα μαθηματικής φύσεως έκανε ο χρήστης του Reddit “CorsairVI”. Μετά από απαραίτητη έρευνα εξακρίβωσε ότι ο μέγιστος αποθηκευτικός χώρος ενός Nintendo 64 cartridge είναι συνολικά 64MB. Αν υποθέσουμε πως το μέγεθος κάθε παιχνιδιού στο N64 ερχόταν με 64MB, αυτό πρακτικά σημαίνει πως με 388 μοναδικά παιχνίδια – δηλαδή όλη την βιβλιοθήκη της ρετρό κονσόλας- έχουμε συνολικά 24.83GB.

Αυτό σημαίνει ότι μία Nintendo Switch κάρτα (cartridge) των 32GB χωράει εύκολα όλη την βιβλιοθήκη του Nintendo 64. Δηλαδή, σκεφτείτε ότι στην υβριδική κονσόλα της Nintendo θα μπορούσατε να έχετε άλλη μία... κονσόλα. Πρακτικά θα είχατε στην κατοχή σας όλη την βιβλιοθήκη της τότε εποχής. Απίστευτο και όμως…αληθινό.