Αυτή είναι μάλλον η μεγαλύτερη πόλη του Minecraft – Χρειάστηκε 400 άτομα και 9 χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Και η νέα της έκδοση κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες
21 Μαΐου 2020 13:34
Αυτή είναι μάλλον η μεγαλύτερη πόλη του Minecraft – Χρειάστηκε 400 άτομα και 9 χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά καιρούς η κοινότητα του Minecraft καταφέρνει να εντυπωσιάσει με το απίστευτο ταλέντο της και την επιμονή της. Σίγουρα ένα τέτοιο αξιοθαύμαστο project είναι το Greenfield.

Πρόκειται για ίσως τη μεγαλύτερη ψηφιακή πόλη που έχει δημιουργηθεί στο Minecraft. Είναι ένα project που ξεκίνησε το 2011 και συντηρείται από ενεά βασικά άτομα, ενώ συνολικά έχουν συνεισφέρει πάνω από 400 παίκτες. Η κλίμακά της είναι 1:1 και έτσι ένα block αντιστοιχεί σε ένα τετραγωνικό μέτρο. Αυτή τη στιγμή η πόλη απαρτίζεται ήδη από περισσότερα από 20 εκατομμύρια blocks και το αξιοσημείωτο είναι πως έχει ολοκληρωθεί μόνο στο 20%.

Είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράφει με λέξεις το πόσο μεγάλη είναι η πόλη, οπότε για να αντιληφθείτε καλύτερα την γιγαντιαία κλίμακα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διακρατικό χάρτη που έχει ετοιμάσει η ομάδα πατώντας εδώ.

Το Greenfield είναι μάλιστα και εξαιρετικά ρεαλιστικό, ανακλώντας όσο είναι εφικτό μια κανονική μεγαλούπολη. Υπάρχει περιοχή στο κέντρο με ουρανοξύστες, έχει προάστια, βιομηχανικές περιοχές, μέσα μαζικής μεταφοράς όπως σιδηρόδρομοι και πολλούς αυτοκινητόδρομους. Σα να μην έφταναν αυτά, πολλά από τα κτίρια διαθέτουν και εσωτερικό.

Ο λόγος που το Greenfield είναι ξανά στο προσκήνιο είναι η νέα ανακοίνωση της ομάδας. Συγκεκριμένα, η έκδοση 0.5.3 της πόλης θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαΐου και παράλληλα ετοιμάζεται και ένα μεγάλο open server event μεταξύ 26 και 30 Μαΐου που όλη η κοινότητα θα μπει στον ίδιο server για να θαυμάσει την πόλη.

Βρείτε τη σχετική ανακοίνωση πατώντας εδώ.

Παρακάτω θα βρείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο που παρουσιάζει την προηγούμενη έκδοση της πόλης, εστιάζοντας σε διάφορα μέρη της, όπως η βιομηχανική περιοχή με τα εργοστάσια και τα λιμάνια, καθώς και ένα ακόμη βίντεο που χαρίζει μια πιο κινηματογραφική ματιά..

Tags: