Το The Medium δεν μπορούσε να υλοποιηθεί στις κονσόλες τρέχουσας γενιάς

Νέες δηλώσεις από τον lead designer του παιχνιδιού
12 Μαΐου 2020 10:05
Το The Medium δεν μπορούσε να υλοποιηθεί στις κονσόλες τρέχουσας γενιάς

Αίσθηση στο πρόσφατο Inside Xbox προκάλεσε το ψυχολογικό παιχνίδι τρόμου της Bloober Team, The Medim, όπου εκτός του εντυπωσιακού trailer που είδαμε, μάθαμε ότι τη μουσική επιμελείται ο γνωστός συνθέτης των Silent Hill, Akira Yamaoka.

Μιλώντας στο GameSpot, o lead designer της Bloober Team, Wojciech Piejko, η οποία στο παρελθόν μας έχει χαρίσει μεταξύ άλλων τα Layers of Fear, Observer και Blair Witch, δήλωσε πως το παιχνίδι δεν προορίζεται για τη τρέχουσα γενιά κονσόλων γιατί οι μηχανισμοί που θα χρησιμοποιεί δε θα μπορούν να αποδώσουν στον βαθμό που επιθυμούν οι δημιουργοί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Piejko, τα πλεονεκτήματα ανάπτυξης στη νέα γενιά που έρχεται είναι κάτι πέρα από το συνηθισμένο, αφού τα πάντα εντός του παιχνιδιού θα εξαρτώνται από την αντίληψη και τις πληροφορίες που θα αποκομίσουμε παίζοντας. Το Medium στοχεύει σε μια περίπλοκη ιστορία, όπου τα όρια μεταξύ καλού και κακού όσον αφορά τον χαρακτήρα που θα χειριζόμαστε, δε θα είναι ξεκάθαρα.

Το στούντιο σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έχει εμβαθύνει τόσο πολύ στην διήγηση, αναπτύσσοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τέτοιο βαθμό, καθώς και πρωτοποριακές ιδέες που θα εντυπωσιάσουν. Το Medium θα είναι τρίτου προσώπου και θα χρησιμοποιεί στατική κάμερα, όπως εκείνη των παλιών Resident Evil. Η επιλογή της κάμερας μπορεί να φαντάζει απαρχαιωμένη για κάποιος gamers, όμως ο ίδιος ο Piejko φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη, αφού όπως λέει επέλεξαν την εν λόγω προοπτική για να δημιουργήσουν περισσότερη κινηματογραφική αίσθηση και συγκεκριμένα «ενοχλητικά» από άποψη αισθητικής πλάνα, που θα ταιριάζουν άψογα στα γεγονότα που θα συμβαίνουν.

Ο ίδιος μιλώντας για τον Yamaoka, αποκάλυψε πως ο συνθέτης εντυπωσιάστηκε αρκετά από το demo του παιχνιδιού, το οποίο στάθηκε και η αφορμή για να συνεργαστεί με το στούντιο. Ωστόσο, ο designer δεν αποκάλυψε στοιχεία από τον gameplay πυρήνα του παιχνιδιού, παρά μόνο ότι ανάπτυξή του ξεκίνησε το 2012 κι από τότε έψαχναν την ευκαιρία να το κυκλοφορήσουν. Όμως, εξαιτίας των ιδιαίτερων gameplay μηχανισμών που ήθελαν να ενσωματώσουν, δεν ήταν εφικτό να υλοποιηθεί στη παρούσα γενιά κονσολών. Οπότε, αποφάσισαν πως η τεχνολογία της νέας γενιά κονσολών είναι πιο κοντά σε αυτό που ονειρεύονται.

Το Medium αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC και αποκλειστικά στο Xbox Series X όσον αφορά τις κονσόλες την εορταστική περίοδο του τρέχοντος έτους. Επίσης, θα είναι διαθέσιμο δωρεάν για τους συνδρομητές του Xbox Game Pass. Δείτε ξανά το εντυπωσιακό trailer του παιχνιδιού στον player που ακολουθεί.