Σαρώνει το Switch με 55.7 εκατομμύρια πωλήσεις – Ασύλληπτα νούμερα για το Animal Crossing

Νέα στατιστικά για την πορεία της Nintendo
08 Μαΐου 2020 11:38
Σαρώνει το Switch με 55.7 εκατομμύρια πωλήσεις – Ασύλληπτα νούμερα για το Animal Crossing

Η Nintendo έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας τα οικονομικά της αποτελέσματα για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου του 2020. Στο πλαίσιο αυτό μαθαίνουμε πως το Switch τα πηγαίνει εξαιρετικά.

Συγκεκριμένα, η Nintendo πούλησε 21 εκατομμύριο κονσόλες στην περίοδο αυτή, αύξηση 24% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό σημαίνει πως η οικογένεια κονσολών του Switch έχει φτάσει τις 55.77 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Περνώντας στο software, συνολικά έχουν πουληθεί 169 εκατομμύρια παιχνίδια το τελευταίο οικονομικό έτος, πράγμα που σημαίνει αύξηση 42% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό φέρνει τον συνολικό αριθμό πωλήσεων του software του Switch στα 356.24 εκατομμύρια.

Αξίζει βέβαια να σταθούμε και σε μερικά συγκεκριμένα παιχνίδια. Το Animal Crossing: New Horizons για παράδειγμα πέτυχε το απίστευτο κατόρθωμα να πουλήσει 11.77 εκατομμύρια αντίτυπα σε μόλις 12 ημέρες. Πρόκειται για ένα αστρονομικό νούμερο που αντιπροσωπεύει την πορεία του παιχνιδιού μόνο μέσα στο Μάρτιο. Ήδη το παιχνίδι είναι ένα από τα εμπορικότερα του Switch και ο συνολικός αριθμός των πωλήσεών του αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Εξαιρετικά τα πήγαν και τα Pokémon Sword & Shield με συνολικές πωλήσεις 17.37 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη του Μαρτίου. Πλέον είναι σε τροχιά να γίνουν τα δεύτερα εμπορικότερα Pokémon παιχνίδια, μένοντας μόνο πίσω από τα Gold & Silver.

Παρακάτω θα βρείτε ανεωμένα στοιχεία πωλήσεων για διάφορα ακόμη πρόσφατα παιχνίδια της Nintendo.