Νέο ορόσημο για το Xbox Game Pass – Έφτασε τους 10 εκατομμύρια συνδρομητές

Νούμερα ρεκόρ για το Xbox οικοσύστημα
01 Μαΐου 2020 23:50
Νέο ορόσημο για το Xbox Game Pass – Έφτασε τους 10 εκατομμύρια συνδρομητές

Η Microsoft αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, ανακοινώνοντας στατιστικά ρεκόρ για το Xbox οικοσύστημα. Παρόλο που τα έσοδα έμειναν σταθερά, οι υπηρεσίες και οι συνδρομές του Xbox γνώρισαν engagement ρεκόρ.

Αναλυτικότερα, οι ενεργοί χρήστες του Xbox Live έφτασαν το νέο ρεκόρ των 90 εκατομμυρίων. Τα τελευταία στατιστικά που έχουμε είναι από το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2019, όταν το Xbox Live είχε μόλις 65 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Σίγουρα η καραντίνα έχει συμβάλει σε αυτή τη δραματική αύξηση την τάξεως του 42%, αφού χιλιάδες άνθρωποι χρησιμοποιούν το gaming για να περάσουν το χρόνο τους και να έρθουν σε επαφή με τον κοινωνικό τους κύκλο.

Παράλληλα, το “gaming Netflix” τις εταιρίας έφτασε επίσης ένα νέο τεράστιο ορόσημο. Ο λόγος γίνεται φυσικά για το Xbox Game Pass, το οποίο μετρά πλέον 10 εκατομμύρια συνδρομητές. Η προσθήκη αξιοσημείωτων τίτλων τον τελευταίο χρόνο σε συνδυασμό με τις πολλαπλές πρόσφερες φαίνεται πως προσέλκυσαν πολλούς νέους χρήστες. Η πιο αξιοσημείωτη πρόσφατη προσθήκη μάλιστα είναι το Red Dead Redemption 2.

Επιπροσθέτως, η εταιρία σημείωσε πως τοProject xCloud έχει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.

Τέλος, ο Phil Spencer, υπεύθυνος για το gaming τμήμα της Microsoft μίλησε για τα στατιστικά-ρεκόρ του Xbox στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξής του.