Ακυρώνεται το Fortnite World Cup 2020 εξαιριάς του κορωνοϊού

Και η Epic Games εξηγείται
02 Μαΐου 2020 16:01
Ακυρώνεται το Fortnite World Cup 2020 εξαιριάς του κορωνοϊού

Ο κορωνοϊός έχει πλήξει σημαντικά την ανθρωπότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να λάβουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την υγεία των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων έκλεισαν προσωρινά αμέτρητες επιχειρήσεις. Φυσικά, σε μεγάλο βαθμό επηρεάστηκε και η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, μιας και ήδη υπήρξαν καθυστερήσεις τρανταχτών τίτλων, ενώ από την άλλη ακυρώθηκαν και αμέτρητα σημαντικά events.

Ένα από αυτά τα σημαντικά events είναι το Fortnite World Cup 2020, ένα event ανταγωνιστικής φύσεως που καλεί τους παίκτες να αποδείξουν τις ικανότητές τους και να καταφέρουν να σηκώσουν το «χρυσό κύπελλο» του δημοφιλούς battle royale παιχνιδιού. Από ότι φαίνεται το τουρνουά δεν θα ανοίξει τις πόρτες του το τρέχον έτος, μιας και η κατάσταση με τον ιό δεν το επιτρέπει, αφού το ρίσκο για την υγεία όλων των συντελεστών και των παικτών είναι μεγάλο.

Μέσω των κοινωνικών της δικτύων της, η εταιρία ανακοίνωσε και επίσημα πως το Fortnite World Cup 2020 δεν θα διεξαχθεί και πρόσθεσε πως θα υπάρξουν άλλα αντίστοιχα ανταγωνιστικά events που καλώς ή κακώς θα πραγματοποιηθούν online. Τέλος, η ομάδα ελπίζει πως το τουρνουά θα επιστρέψει δυναμικά το 2021.