Δωρεάν το Assassin's Creed: Valhalla στο Xbox Series X για όσους αγοράσουν την Xbox One έκδοση

Χάρη στη Smart Delivery τεχνολογία
01 Μαΐου 2020 09:21
Δωρεάν το Assassin's Creed: Valhalla στο Xbox Series X για όσους αγοράσουν την Xbox One έκδοση

Το άκρως αναμενόμενο Assassin's Creed: Valhalla θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε το Cyberpunk 2077 και θα υποστηρίζει την ολοκαίνουργια Smart Delivery τεχνολογία του Xbox Series X. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσετε την έκδοση του Xbox One δε θα χρειαστεί να πληρώσετε ξανά για την έκδοση επόμενης γενιάς του Xbox Series X.

Πιο αναλυτικά, έχουμε να κάνουμε με μια τεχνολογία που επιτρέπει στα παιχνίδια να γνωρίζουν σε ποια κονσόλα τρέχουν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε δύο φορές τους τίτλους που την υποστηρίζουν. Αγοράζοντας το παιχνίδι μια φορά θα μπορείτε να παίξετε και την Xbox One και την Xbox Series X έκδοση με όλες τις αναβαθμίσεις της, αυτόματα και χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Μόλις βάζετε ένα παιχνίδι του Xbox One στο Xbox Series X, το οποίο διαθέτει Smart Delivery και έχει έκδοση νέας γενιάς, η κονσόλα εγκαθιστά από μόνη της μόνο τα αρχεία που χρειάζονται και κατεβάζει επιπλέον assets υψηλής ανάλυσης αν χρειάζεται.

Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για μια τεχνολογία που ωφελεί τους καταναλωτές που δε θα αναγκαστούν να αγοράσουν το ίδιο παιχνίδι δύο φορές. Για την ώρα η Sony από την πλευρά της δεν έχει αποκαλύψει κάποια αντίστοιχη τεχνολογία ή πλάνα για cross-buy χαρακτηριστικά γενικότερα, οπότε δεν ξέρουμε τι θα συμβεί με την PS5 έκδοση του Assassin's Creed: Valhalla. Το ενθαρρυντικό είναι ωστόσο πως AAA third-party παιχνίδια φαίνεται να στηρίζουν το Smart Delivery, πράγμα που ίσως ωθήσει και τη Sony στην ίδια κατεύθυνση.