Hideo Kojima: «Θέλω κάποια στιγμή να φτιάξω ένα επαναστατικό παιχνίδι τρόμου»

«Ήδη έχω αρκετές ιδέες»
04 Απριλίου 2020 15:06
Hideo Kojima: «Θέλω κάποια στιγμή να φτιάξω ένα επαναστατικό παιχνίδι τρόμου»

Όπως όλοι ξέρουμε, ο πατέρας των Metal Gear Solid και Death Stranding, Hideo Kojima, άφησε εποχή με το Playable Teaser (P.T.) στη παρούσα γενιά, εμπνέοντας αρκετούς δημιουργούς να ακολουθήσουν τα βήματά του, γεμίζοντας τα ψηφιακά καταστήματα με κλώνους. Αρκετοί λάτρες του είδους ακόμα και τώρα, τρομάζουν στην ιδέα του πως θα ήταν ένα ολοκληρωμένο horror project από τα «χεράκια» του. Μιλώντας ο ίδιος στα BAFTA δήλωσε:

Το P.T. ήταν ένα μυστήριο παιχνίδι που ήρθε από ένα μυστήριο στούντιο χωρίς προηγούμενες ανακοινώσεις ή πληροφορίες. Για το λόγο αυτό χρησιμοποίησε «απαγορευμένες» τακτικές για την επίκληση τρόμου. Ήταν κάτι που κάναμε εκείνη την δεδομένη στιγμή. Δεν μπορούμε συνεπώς να χρησιμοποιήσουμε ξανά την ίδια μέθοδο.

Όπως όμως φαίνεται, δεν έχει εγκαταλείψει γενικά την ιδέα ένος νέου παιχνιδιού τρόμου, αφού σύμφωνα με τις νέες του δηλώσεις είναι ένα διακαής πόθος που σκοπεύει κάποια στιγμή να κάνει πραγματικότητα. Ο ταλαντούχος δημιουργός μοιράστηκε τις σκέψεις του χρησιμοποιώντας ακριβώς τα εξής λόγια:

Το P.T. ήταν ένα πείραμα που τελείωσε. Ωστόσο, θέλω κάποια στιγμή να κάνω ένα horror game, χρησιμοποιώντας μεθόδους επίκλησης τρόμου που θα είναι επαναστατικές. Δεν θέλω απλά να κάνω τους παίκτες να κατουρηθούν, αλλά να χεστούν πάνω τους! Ήδη έχω πολλές ιδέες στο μυαλό μου. Ξέρω ότι επειδή ο ίδιος είμαι επιρρεπής στον τρόμο, θα κάνω πραγματικά κάτι τόσο τρομακτικό που κάνεις άλλος δεν έχει καταφέρει.

Τι να έχει άραγε ο Ιάπωνας στο μυαλό του; Πείτε μας τις σκέψεις σας στα σχόλια!